Vahepeatus Michiganis

Kes ütleb, et USA eelvalimiste heitlus pole põnev. Eilne vabariiklaste jõukatsumine Michiganis andis taaskord kaarte pisut segava tulemuse. Oma sünniosariigis mõneti arusaadava võidu võtnud Mitt Romney (39%) taastas oma positsioone enne väga olulisi South Carolina (19.01.) ning Florida (29.01.) hääletusi.

Üleriigilist liidripositsiooni nautiv John McCain (30%) sai siin teise koha ning Mike Huckabee (16%) oli kolmas. Pärast eilset jääb küll mulje, et vabariiklaste lõplik preidendikandidaat selgub eeskätt nelja mehe konkurentsis - lisaks kolmele eelnimetatule veel ka Rudy Giuliani. Ülejäänud kandidaatidel kipub toetus raugevat.

Samas on seis veel nii ettearvamatu, et mõnede analüütikute meelest ei pruugi isegi 5. veebruari superteisipäev selgitada kindlat liidrit. Aga elame-näeme.

Demokraatidele oli Michigan rohkem kuiva trenni koht, sest partei sisevastuolude tõttu sealt delegaate ei valita. Küll kinnitas Hillary Clinton eilegi oma liidripositsiooni, olgugi, et Barack Obama ja John Edwards üldse välja ei tulnudki.

Pärast Michigani vahepeatust on nüüd demokraadid suundumas Nevadasse ja vabariiklased South Carolinasse, et laupäeval ennast edasi kaaluda lasta.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA