John McCain - vabariiklaste suursoosik

Kas tõesti John McCain? Pärast eilset kindlat võitu Florida eelvalimistel on McCain nüüd ametlikult vabariiklaste juhtivkandidaat ka kogutud delegaatide arvu poolest. McCainil on tänaseks koos 97 ja Mitt Romneyl 74 delegaati.

Rudy Giulianile oli Florida kolmas koht muidugi katastroofiks. Julge taktika ei kandnud vilju ning kui uskuda allikaid, siis on New Yorgi endine linnapea otsustanud edasisest kandideerimisest loobuda. Pole välistatud, et juba täna Californias peetaval vabariiklaste debatil annab ta oma toetuse McCainile.

Kuigi Mike Huckabee ja Ron Paul jäävad selgelt alla kahele liidrile, ei viita veel miski nende loobumisele enne 5. veebruari superteisipäeva. Nii vabariiklaste kui demokraatide seas on tänaseks selge, et superteisipäeval mängitakse välja kui mitte võitja siis kindel liider.

Demokraatidel loodavad võidule veel Hillary Clinton (kes sai eile lohutusvõidu Floridas) ja Kennedyte toetuse võitnud Barack Obama ning vabariiklaste seas siis McCain või Romney.

Eilne võit annab muidugi McCainile suurepärase eelise Romney üle. Olgugi, et viimase üleriigiline usutavus on viimase kuu aja jooksul kiiresti kasvanud, edestab McCain avaliku arvamuse küsitlustes endiselt ligi kolmandikuga Romneyt.

Kui aga vaadata küsitlust, mis indikeerib McCaini võimalusi kas Clintoni või Obama vastu, siis on vabariiklaste seis päris hea. Viimase küsitluse järgi võidaks McCain Clintonit 46-44 ning oleks Obamaga võrdne 42-42.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA