USA presidendikandidaatide blogid

New Hampshire'i tänaste eelvalimiste tulemusi oodates vaatasin huvi pärast, mida kujutavad endast peamiste presidendikandidaatide blogid. Mis ma avastasin? Kui ajaveebe pidada mingikski näitajaks, siis siin pole võrdset demokraatide ühele soosikule Barack Obamale.

Obamablog on võrreldes teistega elavam ja värskem, kuigi ka siin kirjutavad lugusid pressiabid. Mõeldamatu oleks muidugi kandidaatide endi ajakulu. Lugudel on kommentaare mõnekümnest mõnesajani, mis on jällegi elava osavõtluse ja loetavuse märgiks. Seda ei kohta teiste kandidaatide blogidest.

Kui rääkida veel demokraatidest, siis Hillary Clintoni blogi võrreldes tema peakonkurendi Obamaga on igavam ning ajaliselt tugevasti sündmustest maas. Viimane lugu näiteks alles 7. jaanuarist, samal ajal, kui Obamablog pakub 8. jaanuarist juba 10 sissekannet piltide ja videoklippidega. Demokraatide kolmas number John Edwards on küll ajaliselt kenasti järjel, kuid temagi ajaveeb jääb erksuse ning infovärskuse poolest Obamale alla.

Vabariiklaste seas paistab ehk kõige enam silma Mike Huckabee, Iowa üllatusvõitja. Tema ajaveeb on värske ning ka kampaanial järge hoidev. Täna on Huckabee meeskond jõudnud toota 6 lugu, millele on tulnud ka mõnikümmend kommentaari.

Mitt Romney, täpsemini tema meeskond, on kõigist kandidaatidest kõige aktiivsem. Tema blogist leiab täna juba 18 sissekannet. Samas on nendele lugudele väga vähe reaktsioone. Kohati võrreldav isegi siinse blogiga. Aga milline on mastaapide vahe?:)

Täna New Hamsphire'is vabariiklaste seas võitu nooliv John McCain pole blogi järjepidevusele kõige suuremat tähelepanu pööranud. Viimane sissekanne 6. jaanuarist. Ilmselt loodab ka minu üks lemmikuid selles presidendirallis teistele kampaaniaosistele, mis on mõistagi suurema tähendusega.

Seni üllatavalt tagaplaanil olev Rudy Giuliani mängib oma ajaveebis peaasjalikult videopostitustele, mida 8. jaanuaril on juba kokku 8 nuppu. Tema viimane videoklipp muuseas räägibki sellest, et oma kampaanias on ta keskendunud eeskätt suurtele osariikidele nagu Florida.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA