Eestis on hullem kui Venemaal?

Tänane SLÕhtuleht võtab üle kirjutada Ilta-Sanomates avaldatud loo sellest, kuidas Eesti on sisuliselt hullem turismi sihtkoht kui Venemaa. Põhjanaabrite õhtulehe läbiviidud küsitlusest selgus, et Eestis on turistile halvim teenendus, toit ja taksojuhid.

Ei taha kohe kuidagi arvata, et Eesti on tingimata turismiparadiis, kuid sellest küsitlusest ja loost tervikuna jääb küll kuidagi jonnaka üleadse suhtumise mulje. Kui võtta mingi elementaarnegi keskmine, siis on väga raske uskuda, et Eesti üldine turismikeskkond on niivõrd mäda, nagu Soome kollalehe lugejad arvavad. Ja mingi turismiministeeriumi loomine (nagu loos pakutakse) seda kohe kindlasti ei paranda.

Huvitav on kohe tuua siia teine, risti vastupidine võrdlus. Leiate selle ka ise siit blogi vasakservalt, kus jooksevad Google'i värsked Eestit puudutavad uudised. Nii kutsub netiväljaanne Mathaba oma tänases loos selle aasta sõbrapäeva veetma kas Hollandis või Eesti pealinnas Tallinnas.

Loo autor ütleb, et külastades Eestit, võite olla kindlad "peavaluta, tsiviliseeritud ja romantilises puhkuses". Kusjuures võrdluses on kõvasti maha tehtud Pariis, London ja Budapest. Eks kõik see ole subjektiivne, kuid põhjanaabrite pessimism tundub ikka väga viril.

Kuid kriitilise meele juurde tagasi. On päris selge, et Eesti turismisektoril on veel areneda küll ja küll ning seda pea iga kandi pealt. Lisaks teeninduse üldsie kvaliteedi ning valikuvõimaluste mitmekesistamise kõrval on sama oluline ka see, kui lihtsalt või keeruliselt turist Eestisse jõuab. Lennujaama arendus ning lennundussektor tervikuna saab siin olema lähiaastate üheks võtmeteguriks.

Kommentaarid

x ütles …
Aga kas turimiministeeriumi loomine poleks hea mõte? Tegu on siiski Eesti jaoks tähtsa sissetulekuallikaga?
Marko Mihkelson ütles …
Nõus, et turismisektor on oluline sissetulekuallikas. Kuid ministeeriumi loomine pole lahendus. Tähtis on lihtsalt olemasolevate ressursside parem kasutamine ja koordineerimine. Minu arvates on probleem lihtsalt selles, et turismi pole veel ehk piisavalt tähtsustatud kui head sissetulekuallikat.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA