Ameerika kangelasel Arni musklid

John McCain on jõudnud oma poliitikukarjääri vaieldamatu kõrghetkeni. Paljudele üllatuseks on Arizona värvikas senaator saavutanud vahetult enne superteisipäeva vabariiklaste leeris parima löögipositsiooni. Veel mõned kuud tagasi kindlaks soosikuks peetud Rudy Giuliani on loobunud McCaini kasuks. Lisaks on andnud McCainile oma toetuse ka häälterikka (170 delegaati) California osariigi kuberner Arnold Schwarzenegger.

Tegelikult on kõik kolm head sõbrad. Nii Giuliani kui Schwarzenegger ei hoia kiitust ega efektseid loosungeid vaka all. Mõlemad kutsuvad McCaini ei rohkem ega vähem kui "Ameerika kangelaseks". Ja mida paremat võikski McCain selles muinasjutulises seisus tahta. Kõik näib laabuvat õiges suunas. Ka eilne teledebatt andis vähemalt ajakirja Time hinnangul võidu McCainile.

McCaini peamine konkurent vabariiklaste seas - Mitt Romney on selgelt tagaplaanil ning juba viie päeva pärast võib McCainile paista ka lõppkandidaadi staatus. Kuid ikkagi, midagi pole selge enne, kui kõik on selge.

McCaini kohati peadpööritav edu peaks kindlasti murelikuks tegema ka demokraatide strateege. On hästi teada, et McCain on olnud pidevalt küsitlustes väga tugev vastaskandidaat ükskõik kas Hillary Clintonile või Barack Obamale. Kuigi demokraatidel on mõneti loomulik eduseis (kes ei tahaks vaheldust), võib McCaini parteiülene populaarsus ning usutavus mängida vastaspoolele paraja ninanipsu. Kuid see on hetkel vaid pelk oletus.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kuidas seda tänast europarlamendi asja kommenteerid? Kas IRL läheb pärast valimisi brittide loodavasse uude fraktsiooni või jätkab vanas?
Marko Mihkelson ütles …
IRL kuulub EPPsse ning kavatseb ka sinna edasi jääda.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA