Teel Lähis-Ida ringsõidule

Eelolev nädal pakub loodetavasti siinkirjutajale uusi ja huvitavaid kogemusi regioonist, kuhu olen varem vaid üksikutel kordadel sattunud. Tegelikult ei ole minu sõidud siiani andnud võimalust käia Jordaanias, Iisraelis ega Palestiinas. Lisaks veel Egiptus ning saabki kokku kuni tulevase neljapäevani kestev kiirkäik sellesse rahvusvahelise elu väga olulisse piirkonda.

Jordaania kuningas ja välisminister, Iisraeli president, pea- ja välisminister, Palestiina president ja peaminister, Egiptuse president ja välisminister – nemad on Euroopa Liidu liikmesmaade parlamentide ühisdelegatsiooni võõrustajad. Eestist on minemas veel kolleegid Evelyn Sepp, Sven Mikser, Mart Nutt ja Igor Gräzin.

Kuigi päevakava on väga tihe, annab see sõit usutavasti siiski hea võimaluse kasvõi veidigi tunnetada neid protsesse, mis seal hetkel käimas. Peaküsimus on mõistagi Lähis-Ida rahuprotsess ning selle võimalik edenemine Annapolise konverentsi valguses.

Samale ajale satub ka mitu muud olulist sündmust, eeskätt Serbia presidendivalimised ja USA eelvalimiste superteisipäev. Seega püüan nendelgi arengutel siin silma peal hoida.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Saab olema huvitav kohtumistest kommentaare kuulda. Seltskond teil ka suht esinduslik, mõni erand välja arvatud. Edu igatahes!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA