Kas see ongi murrang?

Barack Obama on nüüdseks võitnud seitse eelvalimist järjest. Kõik päris suure protsendieduga ning viimases otsas ka Beltway enda sees - pealinnas. Ka Hillary Clintoni senine trumpkaart - toetus naiste seas lipsab Obama poole.

Kuid vaatamata sellele pole Obama ja Clintoni vahe võidetud delegaatide osas veel märkimisväärne. Obamal on koos 1215 ja Clintonil 1190 delegaati, kusjuures nende hulgas olevatest superdelegaatidest on jätkuvalt edu Clintonil. Seega rääkida pöördumatust murrangust ja Obama-maaniast oleks veel ilmselgelt ennatlik.

Ees on veel terve rida väga olulisi valimisi, sealhulgas 4. märtsil näiteks häälterikkas Texases. Ja kui arvestada, et demokraatidel on ikkagi 800 superdelegaati, siis pole jätkuvalt välistatud kogu loo venimine kuni parteikongressini augustis.

Seevastu vabariiklaste liider John McCain vaid kindlustas oma edu eilsetel valimistel. Võidud kõigis kolmes osariigis vaid lähendasid tema häältesaaki vajamineva 1191 delegaadini. McCainil on nüüd koos 812 ja Mike Huckabeel kauged 217.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Minu tunnustus! Hr Mihkelson on viimaks ometi hakanud jagama USA poliitikat. Nüüd jääb veel Prantsusmaa, Saksamaa, Venemaa (ja kogu Euroopa) ning Mihkelson võib end õigusega välispoliitikas pädevaks pidada. Aasia tundmist ma isegi ei eeldaks. Jään seega jätkuvalt blogi lugejaks. Kuigi ootan rohkem sisepoliitilist teavet.

(I't SLIM, not SIIM)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA