Fidel Castro vaikne taandumine

Kuigi seda oli juba ammu oodata, kõlab Fidel Castro tänane kiri enesetaandamisest Kuuba presidendi kohalt ikkagi pommina. Ükskõik kuidas tema tegusid ka hinnata, vaieldamatult on tegemist kaasaja ühe legendaarsema poliitikuga.

Haigusest kurnatud Castro eraldumisest saadik (2006 andis ta võimu ajutiselt üle vennale Raulile) on vaieldud selle üle, kas tema järglased suudaksid riiki endistviisi "sotsialistlikul kursil" hoida või kukub poolsada aastat kestnud režiim kokku.

Näiteid varasemast on erinevaid, kuid ilmselt oleks enneaegne kuulutada Kuubas suurte muutuste algust. Ladina-Ameerikas, eeskätt Venetsueelas, on viimastel aastatel pigem kasvanud Castro-meelsete toetus ning seepärast ei saa Kuubat ka kuidagi pidada väga "üksikuks saareks" Ühendriikide kõhu all.

Kuid ikkagi, suure liidri vaikne taandumine avab nii või teisiti uue lehekülje Kuuba ajaloos. Kuidas seda kirjutatakse, näeme varsti.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
"Kas Castro taandumine murrab Kuuba?"

Vale küsimus! Murdunud riik on tervele maailmale suur probleem. Mida tähendab riigi murdumine riigi enda jaoks!?

Kas Castro taandumine muudab Kuuba maailmale avatumaks ning muudab Kuuba poliitilist reziimi? Mina esitaks küsimuse sellises sõnastuses.

Tervitades,

Vahur.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA