Julm video Vene vanglast

Tegelikult pärineb see kuueminitiline videoklipp juba 2006. aastast. Ühe valvuri poolt ülesvõetud lõik näitab niiöelda preventatiivaktsiooni Jekaterinburgi vangilaagris. Mõistmaks paremini Venemaa vanglasüsteemis valitsevat olukorda ning poliitiliste vangide olemasolu, soovitan lugeda kaht viimasel ajal ilmunud analüüsartiklit.

Üks nendest ilmus üleeilses The Wall Street Journalis, teine aga Jamestown Foundationi kodulehel. Mõlemal juhul on üheks allikaks Venemaa tuntud inimõiguslanbe Lev Ponomarjov, kes praegu on vangide kaitse fondi juht Moskvas.

Ponomarjov toob välja neli kategooriat poliitvange Venemaal: niinimetatud spiooniprotsesside ohvrid (näiteks Igor Sutjagin), ärimehed (Mihhail Hodorkovski), inimõiguslased (Mihhail Trepaškin) ja moslemid (eriti Põhja-Kaukaasias).

Vene meedia vahendusel on viimasel ajal sagenenud ka opositsioonilise meelsusega kodanike paigutamine psühhoneuroloogia haiglatesse, mis teadupärast oli Nõukogude režiimi ajal üks meetmetest teisitimõtlejate vastu võitlemisel.

Kogu see teemavaldkond peaks kuuluma eeskätt Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee järelvalvekomitee huviorbiiti. Paraku on Venemaa järelvalveraportid olnud tunduvalt harvemad, kui näiteks Aserbaidžaani puudutavad raportid (seejuures on head tööd teinud kolleeg Andres Herkel). Olukord pole aga aastatega paranenud, vaid hoopis halvenenud.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Lp. Hr. Mihkelson,
Palun tee enda poolt kõik, et venekeelne telekanal hakkaks peagi tööle.
Meie kaasmaalased venelased on prageu väga paljuski sõltuvad vene meediast!
Juhtuda võib palju halba. Olen segaperekonnast ja jälgin ka vene meediat. Näen ja kuulen mida mõtlevad paljud venelased.
Aega pole kaotada.
Marko Mihkelson ütles …
Täiesti nõus, et alternatiivseid teleallikaid oleks hädasti vaja. Loodetavasti ETV2 ikka sellel aastal käivitub. Kuid peamure on ajakirjanike suutlikkuse küsimus.
Anonüümne ütles …
tere
kui me meie poisid ei viitsi oma Eesti sõjaväes teenida siis varem või hiljemm alandatakse meid samal viisil nagu selles videos.
siis on need samad kumminuiade ga mehed koos vabananud vangidega siin oma korda loomas.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?