Felgenhauer võimalikust sõjast Gruusias

Venemaa tuntud sõjandusanalüütik Pavel Felgenhauer avaldas sellel nädalal Jamestown Foundationi Euraasia monitooringus oma arvamuse võimalikust uuest sõjast Gruusia vastu. Juba varemgi ning siinseski blogis viidatuna on Felgenhauer ennustanud uue sõja puhkemist.

29. juunil algavad suurõppused "Kaukaasia-2009", kus osaleb enam kui 8000 Vene sõdurid. Õppused kestavad 10. juulini, mille järgset perioodi kuni augusti lõpuni peab Felgenhauer kriitiliseks ajaks võimaliku uue konflikti tekkimisel. Aga lugege ise. Tema analüüs väärib tõsist tähelepanu.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Felgenhauer... kas tema mitte eelmisest sõjast ei kirjutanud vaid paar päeva enne selle puhkemist?
Marko Mihkelson ütles …
Juba 2007. aasta detsembris Paveliga Tbilisis kohtudes oli ta hästi informeeritud sellest, mis 2008. aastal juhtuma hakkas. Viimati sai sellel teemal kirjutatud 10. märtsil: http://markomihkelson.blogspot.com/2009/03/kuuldused-uuest-sojast-gruusias-ei.html.

Tänane intsident EUMM vaatlejatega Abhaasia lähistel on kahjuks ühes ahelas pingete kruvimisega. Peaasi, et vaatlusmissiooni juhtidel nüüd "vedelaks" ei lööks.
KT ütles …
ka Felgenhauer võib eksida. aga paraku ta enamasti ei eksi.
Anonüümne ütles …
Siinkohal tasuks meenutada augustisõja eelmängu, mille on kokkuvõtnud Andrei Illarionov - http://www.novayagazeta.ru/data/2009/066/17.html
Anonüümne ütles …
Igasugused sellised õppused on ettevalmistuse mõttes Venemaale kasulikud võimaliku konflikti puhkemise korral. Küll aga on neist kasu ka siis, kui konflikti ei puhke - jälgede segamise mõttes. Et, "näete - tegime oma rahulikke terrorismivastaseid õppusi ja oleks vale arvata, et sellele järgneb tingimata sõda". Siit edasi: "ka 2008. aastal oli samamoodi, aga Gruusia vaenuliku tegevuse tõttu läks lihtsalt sõjaks". Olen kindel, et Venemaa segab võimalusel mõnuga jälgi.
Marko Mihkelson ütles …
Veel üks kommentaar: http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=115135325627&h=DJRF0&u=4kazd&ref=nf

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?