5 head põhjust, miks valida IRL

Homme valitakse Eestist Euroopa Parlamenti kuus saadikut. See on tähtis valik, sest nende inimeste tööst sõltub paljuski ka Eestile oluliste küsimuste menetlemine Euroopa Liidus eeloleva viie aasta jooksul.

Viimastel nädalatel Eesti erinevates paikades inimestega kohtudes olen tajunud meeldivalt soosivat hoiakut meie erakonna senise tegevuse ning tulevikuplaanide suhtes. Loodan, et see hoiak peegeldub ka valimistulemustes.

Mõned kõhklejad on arusaadavalt üle küsinud, miks ma peaksin just Isamaa ja Res Publica Liitu toetama. Pikema jututa toon viis põhjust, miks just nendel valimistel eelistada IRLi nimekirja number 105:

1. IRL on tõestanud, et suudab teha nii Eestis kui Euroopas õigeid otsuseid ka rasketel aegadel. Täna on meile kõige olulisemad majandusküsimused, eeskätt aga riigieelarve tasakaalu saavutamine ja tööpuuduse leevendamine.

2. IRL kuulub Euroopa Parlamendi suurimasse fraktsiooni. See tagab parima võimaluse Eestile tähtsate küsimuste algatamiseks ja läbiviimiseks.

3. Tunne Kelam on näidanud ennast Eesti kõige tulemuslikuma eurosaadikuna. Paljuski tänu tema järjekindlale tööle tegi Euroopa Parlament võimatuna näiva sammu: mõistis hukka kommunistlikud kuriteod.

4. IRLi valimisnimekirjas ei ole "parte". Nii Tunne, mina, Karoli kui Andres oleme valmis valituks osutumise korral pühendama kogu oma energia Eesti esindamisele Euroopa Parlamendis.

5. IRLi saadikud omavad pikaajalist rahvusvahelist poliitilist kogemust, mis on hädavajalik tulemuslikuks tööks Eesti huvide esindamisel Euroopa Parlamendis.

Kindlasti võiks neid põhjuseid, miks hääletada just IRLi poolt, tuua veel ja veel. Mis aga tähtsam, tulge ja tehke oma valik. Ma loodan, et selleks on just meie nimekiri!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
.. mul selline tunne, et IRL jääb üldse kohast ilma.
keskerakonna oskus kampaaniat teha ja hääli koguda on muidugi kiiduväärt.

Marko, miks keegi peale keski ei suuda venelaste hääli saada?
kas rahvastikuministri koha likviderimine andis väga palju kokkuhoidu?
see oli selge märk venelastele ja teistele rahvustele!
miks te ei suuda kõige lihtasmaid asju enda kasuks pöörata????
Anonüümne ütles …
1 hea põhjus miks IRL mitte valida:

läksite sotsidega kaklema
Sten Hankewitz ütles …
Esimesele anonüümsele: Euroopa poliitiline kultuur on millegipärast alati olnud selline, et enamik inimesi teeb hetkeotsuse. S.t. enamikul, või vähemalt suurel osal inimestel ei ole kindlat poliitilist tõekspidamist, ja nad valivad selle, kes hetkel tundub sümpaatne. See on siis vastupidiselt näiteks USA-le, kus on selgelt inimesed registreeritud kas vabariiklasteks, demokraatideks või sõltumatuteks, ja kes siis alati valivad oma kandidaate, ning neist vähestest sõltumatutest tegelikult sõltub lõplik valimistulemus.

Nii on see ka Eestis - enamik eestlasti valib hetkeemotsiooni ajel. Aga mitte enamik venelasi. Vene inimene süüvib ja teab, keda valida enda eelistuste järgi, selle järgi, keda ta tunneb enda eesmärkide nimel töötavat. Ja kuigi tegelikult kõik või vähemalt enamik Eesti erakondi töötab kõigi Eestis elavate inimeste hüvanguks, siis Vene inimene hääletab konviktsiooni põhjal, sest temale tundub, et tema huvidega arvestab ainult Keskerakond. Vale seisukoht, aga mõnes mõttes arusaadav, sest Keskerakond rõhub ka väga tugevalt Vene valijale.

Samas ma tunnen mitmeid Eesti venelasi, kes hääletavad ka IRLi poolt. Samuti põhimõtete pärast.

Teisele anonüümsele: sotsid eelistasid Eesti huvidele omi huve. Punkt.

Enda seisukohast - olles IRLi liige, oleksin loomulikult IRLi poolt hääletanud, kui oleksin Eestis. Aga tundes, et kui ma elan teises riigis, siis selle riigi käekäik on hetkel olulisem, valisin UK konservatiivid. Kuid südames usun ja loodan, et IRLil läheb homme... või õigemini juba täna, Eesti aja järgi, hästi ja edukalt. Tahaksin väga näha ka Markot ja Karolit, lisaks Tunnele, europarlamendis Eesti huve kaitsmas. Olge tublid, ja et sedelitele kirjutataks homme kümneid tuhandeid kordi 105.
Anonüümne ütles …
tean ka venelasi kes valivad reformi, aga need on üskikud inimesed.
valdav mass valib keski, sest kõik valivad nede arvates neid.
venelased üldse vaatavad pidevalt mida tesied rahvuskaaslased teevad, nii ka käituvad.
tõeline karjainstinkt.
Anonüümne ütles …
"Täna on meile kõige olulisemad majandusküsimused, eeskätt aga riigieelarve tasakaalu saavutamine ja tööpuuduse leevendamine."

Ilus loosung kohe esimesel kohal aga see on ju pigem sisepoliitika. Milleks hämada?

Kahjuks jääb enamus suurparteide europrogramm ikka väga umbmääraseks, konkreetseid seisukohti on nendest raske leida. Tundub, et kardetakse konkretseid asju lubada -- siis tuleb pärast ka vastutada...

Huvitav, kas keegi suurparteidest on üldse lubanud, et võitleb Nord Strami vastu ja muid selliseid asju?
Anonüümne ütles …
Need viis punkti on kõik väga toredad ja nendest kumas läbi, et sa väga-väga tahtsid sinna Brüsselisse pääseda. Kirjedades seda, kuidas sa väga tahad asju teha unustasid sa kirja panna MIDA täpselt sa tahad nii väga teha.
Marko Mihkelson ütles …
Tänud kõigile toetuse eest!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?