Ilvese ja Obama "salakohtumine" õigel ajal

Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese eilne kohtumine USA kolleegi Barack Obamaga pole võitnud küll praeguseks ridagi rahvusvahelise meedia ega isegi Valge Maja uudiste tähelepanu, kuid sellele vaatamata oli tegemist väga õigeaegse ning meie liitlassuhet kindlustava sündmusega.

Kohtumise sisust on hetkel teada vaid president Ilvese kommentaaride kaudu. Selle järgi võib eeldada, et Eesti presidendil oli võimalus taaskordselt rõhutada kahe riigi väga heade suhete seisu ning rääkida mõlemapoolselt huvipakkuvatel teemadel nagu globaalne julgeolek, NATO missioon Afganistanis, küberjulgeolek, suhted Venemaaga.

Arvestades mitmeid olulisi eesseisvaid rahvusvahelisi sündmusi oli kindlasti väga õigeaegne edastada USA presidendile vahetult Eesti positsioon mitmes meile olulises küsimuses. Kindlasti puudutas see lääneriikide suhteid Venemaaga ning olukorda Euroopa idanaabruses laiemalt.

Ilvese kohtumine Obamaga on väga oluline ka seetõttu, et kinnitab USA uue administratsiooni pühendumust suhete kindlustamisele oma Euroopa liitlastega. Samal päeval leidis Washingtonis aset ka Obama kohtumine Itaalia peaministri Berlusconiga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?