Täna keskööl tehti Tallinnas ajalugu

Ma olen päris kindel, et vaevalt tund aega tagasi Tallinna südalinnas toimunu jääb kirkalt Eesti riigi ajalukku. Esimest korda 90 aasta jooksul on meil nüüd ühine mälestusmärk nendele, kes võitlesid ja kaotasid elu meie vabaduse eest 1918-1920. Enam kui 5000 Vabadussõjas hukkunu seas oli ka minu vanaema vend.

Teadagi on selle samba ümber käinud ehteestlaslik kaikavedu. Arvamusi on kahtlemata erinevaid, kuid ütlen ausalt oma hinnangu - mulle võidusammas meeldib. Eriti võimsalt tuli selle kaasaegse lahenduse mõju välja läbi tänase väga hästi väljapeetud tseremoonia. Urmas Sisaski suurepärane oratoorium, ürituse heas mõttes patriootlik alatoon ning kõigele lisaks parim Eesti suveöö andsid sündmusele erilise aura.

Ainus, mis ehk silma torkas, oli Tallinna linnapea puudumine. Kui ühel mehel sobib Lasnamäel avada viineriputkasid, siis oleks tal sobinud austada pärjapanekuga ka Eesti vabaduse eest langenuid. Kuid see, kui ükskõikselt suhtub Tallinna linnapea Eesti riiki ning meie ühisesse identiteeti, pole kahjuks üldsegi imekspandav.

Head võidupüha kõigile!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mul on tallinlasena kahju seda küll öelda, aga muarust meie linnapea sobibki justnimelt Lasnamäele viineriputkat avama. Väärikale ja patriootlikule üritusele tal asja ei ole.Ilus õhtu oli!
Anonüümne ütles …
tere,
tuli täitsa ok sammas.
Ega Savisaart seal ei tahtnudki näha. Liiga palju negatiivset on selle mehega seotud.
Need on kõik märgid mida ta edastab oma valijatele ja enda toetajatele idapiiri taga.
Nähtavasti mees loodab, et kunagi teda pukki sobitatakse Edinaja Rossija abiga.
Anonüümne ütles …
Tseremoonia oli igati ilus! Sammas on samuti väärikas. Ja sm. linnapea puudumine oli ka minu arust pigem positiivne.

Marek
Anonüümne ütles …
Viineriputka-kunni puudumine oli tõepoolest pigem positiivne.
Ilusat sündmust varjutas pisut see usuhullude vahepala. Idee järgi peaks Eestis riik ja kirik lahus olema. Millal see idee reaalsuseks saab ja lõppevad kõikvõimalikud "õnnistamised" ja "palved" riiklikel (ametlikel) üritustel? See tähendab: millal saame päris vabaks?

Oliver
albert ütles …
Kena oli lugeda muidu kõikematerdavast delfist inimeste positiivseid muljeid. Kui ise Tallinnasse sattun, lähen kindlasti vaatama..

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?