Viigem võidusammastele lilli!

Eesti presidendi eile õhtul väljaöeldud mõte lillede viimisest üle maa Vabadussõja võidusammastele on väga hea ning väärib kõigiti järgimist. Olen ise täna liikumas Vändra suunas ning võtan kindlasti ette viia lilli tee peale jäävale Rapla vabadussambale.

Ma olen päris kindel, et eileõhtune liigutav sündmus Tallinnas ajendas meid kõiki hoopis enam mõtlema nii meie ajaloos olulisele tähisele - Vabadussõjale, kui kõigile nendele, kes on võidelnud meie vabaduse eest.

Eestlased pole kuigi varmad avama oma tundeid. Kuid see on ilus traditsioon, mis võiks just nüüd rohkemat tuult tiibadesse saada. Mis oleks ilusam, kui Võidupäeva lilleehtes vabadussambad üle Eesti.

See foto siin pärineb 1988. aasta septembrist. Sündmuspaigaks on Valga kesklinna surnuaed. Kohaliku muinsuskaitse seltsi eestvõttel kaevame välja 1940ndatel hävitatud Vabadussõjas langenute monumenti. Kaevamas vasakult paremale kirikuõpetaja Peep Audova, tudengist siinkirjutaja ja kahjuks juba manalateel olev vabadusvõitleja Juhan Teder. Loodetavasti on sellel taastatud vabadussambal ka täna rohkesti lilli.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?