Eesti on internetiseerituselt USAst ees

Vastavalt rahvusvahelise konsultatsioonifirma Strategy Analytics värskele uurimusele on Eesti maailma 58 netiriigi seas koduse lairiba internetiühenduse poolest 18. kohal. Interneti sünnimaa Ameerika Ühendriigid on selles reas paar kohta meist taga pool.

Eesti on Euroopa Liidu riikidest seitsmes, jäädes vaid napilt maha Rootsi vastavast näitajast. Meil siis 62 protsenti kodudest on lairiba ühendusega, Rootsil 63 protsenti. Kui arvestada seda, et juba lähikuudel on oodata ülikiire interneti võimaldamist Eestis ning valitsuse programmi netileviku parendamiseks, võib see number muidugi peagi veelgi edeneda.

Samas on meil vist päris keeruline saavutada urbaniseerunud Lõuna-Korea taset (95 protsenti kodudest lairibaühenduses), kuid isegi hajaaasustusega Eesti võiks saavutada vähemalt 70-protsendilise taseme. Midagi praeguse Soome kanti.

Kuid Eesti puhul toimib kindlasti veel üks näitaja, mida see uuring ei haara. Ma pole küll kusagil näinud wifi leviku edurivi, kuid siin peaks Eestil olema sama hea kui mitte isegi parem positsioon.

Kõige selle pealt on muidugi oluline, et meie e-riigi staatus saaks uut sisu nendest lahendustest, mida on küll mitmel pool välja pakutud, kuid mida pole veel jõutud ellu rakendada. Küsimus pole enam mitte niivõrd neti kättesaadavuses, kuivõrd (avalike) teenuste muutmiseks kasutajasõbralikumaks ning mitmekesisemaks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?