Mis on vihakülvajate tegelik pale?

Viimasel ajal on kohe kuidagi kahtlaselt palju hakanud kostuma Soome lahe põhjakaldalt hirmsaid ettekuulutusi Eesti süngest tulevikust. Loomulikult ei tuleks Leena Hietaneni ja Johan Bäckmani hulluseid kuigi tõsiselt võtta. Nagu olen sellest siin juba varemgi kirjutanud.

Paraku tundub, et selle taga pole lihtsalt asjasoaliste soov olla ühiskonnakriitiline, vaid pigem vaenu ning segadust õhutav. Vaadake näiteks ennast teaduriks pidava Bäckmani blogi. Juba selle ülesehitus, sisu ning küsitlused viitavad, et tegemist pole mingi tõsiseltvõetava teaduriga.

Pigem on nii Hietaneni kui Bäckmani puhul tegemist inimestega, kes on tunnetamas kas otseselt või kaudselt Venemaa mõju kasvu ning püüavad selle lainega ka kaasa liikuda. Pole välistatud, et nende tegevus pole sõltumatu.

Küll on aga kindel, et ei Hietanen ega Bäckman suuda oma hüsteeritsemisega murendada Eesti ja Soome suurepäraseid suhteid. Nii nagu nad olid marginaalid, nii nad ka selleks jäävad.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Hietanen ja Bäckman on juba murendanud eestlaste ja soomlaste häid suhteid, kuna nad esindavad patoloogilisel kombel seda mis neile soometumise ajal õpetati. Venemaa oli nende usk.Bäckman õpetab eesti ja venemaa õigusotsioloogiat Helsingi Ülikoolis. Kuid milline on õpetuse sisu? seda võib vaid arvata, sest mees peab Eesti okupeerimist natsistlikuks antisemiitlikuks müüdiks. Nii kõnnib Bäckman oma poriste saabastega soomlaste Alma Materis vabalt ringi ja mürgitab õhku. Kas ainuüksi see pole kahe maa suhetele murettekitav nähtus, sest arvata võib et ta esindab ka Soome ametliku liini, mis puudutab Eestit ja Venemaad.
Anonüümne ütles …
Selliseid bäckmane on ka TLU täis. Tilgub neid ka TTU-sse ja Tartusse. Erakoolide kohta võib vaid arvata.
Väga nõus eelneva anonyymse kommentaariga. Miks lubavad ametlikud haridusministeeriumid sellisel syndida? Järelikult on asi "legitiimne"? Mida teha? Kasvavat noorsugu on kerge myrgitada. Eesti interneti kommentaarides on nähtusele tähelepanu pööratud kyll.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA