Eesti sportlased olid Pekingis väga tublid

Kaua oodatud ja poliitiliselt palju ette kirutud Pekingi olümpiamängud on tänasest ajalugu. Kui poliitika kõrvale jätta, siis said hiinlased suure spordivõistluse korraldamisega väga hästi hakkama. Loodetavasti sai Hiina paljudele tuttavamaks ning hiinlasedki nägid kodus ühel ajal rohkem külalisi mujalt maailmast kui kunagi varem.

Eesti tegi Pekingi olümpial täiesti korraliku esinemise. Minu arvates on kõik meie sportlased väärt kiitust. Kui Gerd Kanter ning Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson tegid ära neilt oodatud tulemuse (loomulikult pingelises võitluses), siis eriti kiiduväärt on minu meelest kümnevõistlejate Mikk Pahapilli ja Andres Raja südi esinemine.

Medaliriikide üldtabelis sai Eesti 81 medalivõitja seas 46. koha. Euroopa Liidu liikmetest jäid meie selja taha veel 9 riiki, nende hulgas näiteks sellised spordimaad nagu Rootsi, Austria ja Kreeka.

Ometi polnud need olümpiamängud täisväärtuslikud ja maailma tähelepanu keskpunktis, sest üks olümpiariik kasutas suurt spordipidu ära sõja alustamiseks. Veelkord üle rõhutades peaksid ROKi liikmed tõsiselt kaaluma, kas Sotši on ikkagi see paik, kus 2014. aastal peaksid aset leidma taliolümpiamängud. Kui muutev otsus teha, siis võimalikult varakult.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA