Pihkva dessantväelased on Gruusias

Viimastel tundidel saabunud uudised Gruusiast pole kuigi lohutavad. Õhurünnaku all on olnud Tbilisi lennujaam. Venemaa jätkab uute jõudude koondamist nii Lõuna-Osseetiasse kui Abhaasiasse. Venemaa kindralstaabi ülema asetäitja kindralpolkovnik Anatoli Nagovitsõni sõnul on Gruusiasse saadetud üksuste seas ka Pihkva dessantväelased.

Venemaa tegevus näib hetkel olevat suunatud Lõuna-Osseetia ja Abhaasia (koos Kodori oruga) täielikule eraldamisele Gruusia ülejäänud territooriumist. Sellele viitas ka Putin oma eilsel käigul Vladikavkazi. Õhurünnakute eesmärk on tõenäoliselt purustada strateegilist infrastruktuuri ning külvata Gruusia elanike seas paanikat.

Kogu see kiire ja kavakindel tegevus, suurte väeüksuste valmisolek sissemarsiks ning sellele lisandunud infosõda näitavad väga ilmekalt Venemaa valmisolekut agressiooniks.

Balti riikide ja Poola presidentide ühisavaldus on leidnud väga head vastukaja, mistõttu on äärmiselt tähtis praegu jätkata aktiivset diplomaatilist ja poliitilist tegevust kõigil tasanditel. Ma ei välistaks sedagi, et Riigikogu täiskogu võiks juba lähemal ajal tulla kokku erakorralisele istungile.

Kommentaarid

tambet ütles …
Millisest allikast võiks saada infot Gruusia sõjaväe suuruse kohta?
Marko Mihkelson ütles …
GEORGIA
Total personnel: 26,900
Main battle tanks (T-72): 82
Armoured personnel carriers: 139
Combat aircraft (Su-25): Seven
Heavy artillery pieces (including Grad rocket launchers): 95
Source: Jane's Sentinel Country Risk Assessments
Marko Mihkelson ütles …
Gruusia üks paremaid kanaleid: http://www.apsny.ge/. Praegu jälle töötab.
Unknown ütles …
Millal võiks "ärgata" lääneriigid kes siiani on suhteliselt tagasihoidlikud olnud? Näiteks Saksamaa. Millist survet võiks neilt Venemaale oodata? Kas on üldse mõeldav, et keegi pakuks Gruusiale sõjalist abi ja mida see sellele riigile kaasa tooks? Milline on NATO sekkumise võimalus?
KT ütles …
huvvitav, kas Putini visiit Vladikavkazi tähendas ettevalmistust sealviibivate vägede sissetungiks Gruusiasse piki Suurt Sõjateed (so läbi Kazbeki)?

juhul kui see nii läheb, on juba otsese suveräänsuse rikkumisega, seni võis veel ajada udu positsioonide taastamisest jne.
Anonüümne ütles …
Minu arust on tegemist väga selge Vene sõnumiga läänele: "Et kui teil poisid, on riikide suveräänsuse doktriin muutumas ja teie võite sekkuda teiste riikide siseasjadesse inimõiguste ja terrorismi vastase sõja ettekäändel, SIIS VÕIME SEDA KA MEIE!!! Nii et hoidke käed eemale MEILE sõbralikest autoritaarsetest reziimidest ja meie siseasjadest, vastasel korral astume ka MEIE TEIE sõprade õuelt läbi!"
Anonüümne ütles …
Marko, kas on midagi olnud veel kuulda (lisaks eileõhtusele uudisele) Türgi sõjalaevade likumise kohta Gruusia ranniku lähedal?
Anonüümne ütles …
Mis huvid türklastel seal on?!?
Veiko Spolitis ütles …
Tyrgi meedia VAIKIB misiganes Tyrgi sojavaeosade liikumisest Gruusia piiril. AINUKE oli Tyrgi Medzlisi (parlamendi) esimehe Koksal Toptani avaldus lootuses MOLEMAPOOLNE RAHU SAAVUTADA. Eile ka peaminister R. Erdogan olevat helistanud Saakashvilile, ja lubanud taena helistada VF kolleegile, et asju rahumeeli lahendada:)
Anonüümne ütles …
Ma ei tea, aga kujutan ette, et Türgi merevägi soovid oma lähinaabruses toimuvat sõjategevust jäglida. Kahtlemata mõjutab sõjategevus ka Türgit.
Anonüümne ütles …
Hr.Mihkelson
Vahetage see võltspilt ära.
Võltsing tuvastatud.
http://kvisaz.ru/files//2008/08/photo.jpg

>Kas Teil mõni kommentaar oseetide toetuseks katuleb?

Lugupidamisega,
Ivan
Anonüümne ütles …
et mis mõttes võltsing tuvastatud? mida see punane joonteräga õigupoolest näitas? mitte kõige vähematki. või kas võltsingust rääkinud persoon suudaks öelda midagi mõistlikku selle kohta, mida ta õigupoolest öelda proovis?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?