Obama on ikka mures välispoliitika pärast

USA demokraatide presidendikandidaat Barack Obama on kohe-kohe kaardid lauda löömas. Mõned päevad enne parteikongressi algust on ta allikate kinnitusel valinud oma asepresidendikandidaadiks senaator Joseph Bideni.

Obama valik näitab, kui oluliseks on kujunenud selles kampaanias välis- ja julgeolekupoliitika. 65-aastane ning sellest 36 aastat senaatoriks olev Biden on praegu Senati välisasjade komitee esimees, kellel vaatamata väikesele osariigile (Delaware) on Obamale pakkuda kogemus ja autoriteet välispoliitika vallas.

Vabariiklaste kandidaat John McCain on paljude küsitluste kohaselt viimastel nädalatel oluliselt kahandanud vahemaad Obamaga ning mõnes küsitluses lausa ettegi läinud. Ikka tänu sellele, et tema usutavus välispoliitikas on oluliselt suurem kui Obamal. Ka viimase suur Lähis-Ida ja Euroopa turnee pole oluliselt tema usutavust kasvatanud.

Eks kindlasti on oma jälje jätnud ka äsjane suhete teravnemine USA ja Venemaa vahel, kus küsitlused annavad väga ilmse edumaa just McCainile kui rohkem usaldatud liidrile.

Huvitav on see, et Obama leeris on Senati välisasjade komitee mõlemad juhid. Ka vabariiklasest aseesimees Richard Lugar on avalikult Obama meeskonna liige. Lugar noolib Obama võidu korral riigisekretäri kohta.

Meile on muidugi hea, et välispoliitika ning sealhulgas ka Vene teema on sedavõrd tõusnud USA presidendikampaania keskmesse. Käis ju Biden ise alles mõned päevad tagasi Gruusias. Rääkimata siis John McCaini pidevatest avaldustest.

Kommentaarid

Unknown ütles …
..mina arvan et McCain on kõvem "kutt" igal alal-kaasa arvates Vene suunal.Obama vaevalt hakkab venelasi pitsitama ja jääb retoorika tasemele..aga mine sa täpselt tea..
Olev ütles …
McCain kõvem kutt? Miks ta siis kaks korda oli sitem kui täiesti tundmatu ja kogemusteta sõjard George Walker Bush? McCain sobinuks aastail 1992 GHWB asemele või siis 2000 aastal GWBushi asemele, kuid nüüd on liiga vana meenutab N.Liidu vanakesi 80ndate algusest ...
Pigem tuleb otsida vastust küsimusele: Miks Saakašvili vabariiklaste paremate positsioonide eest USA presidendi valimisrallis lükkas Gruusia riigi Venemaa tankiroomikute alla? Kas vähemalt miljardi dollari eest kahjustusi oli ikkagi seda väärt?
Unknown ütles …
..ma võrdlesin McCaine vs. Obama ainult ja sedagi enda meelest nii..teisi arvamusi ma ei põlga sugugi:aeg näitab mis saab edasi..

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA