Värvika Benaziri võitlus

Pole mingit kahtlust, et praegu Pakistanis arenevad sündmused mõjutavad kõige otsesemalt olukorda laiemalt nii Lähis-Idas, islamimaailmas kui kaugemalgi. Benazir Bhutto naasmine koju pärast kaheksa-aastast eksiilis elamist tähistab olulist murrangut enne jaanuari peetavaid parlamendivalimisi.

See, et Pakistani võimud eesotsas president Pervez Musharrafiga tegid võimalikuks korruptsioonisüüdistuste taandamise kaudu Bhutto saabumise kodumaale, võib anda võimaluse Benaziri kolmandaks peaministriajaks (varasemad kaks olid 1988-90 ja 1993-96).

Üleeilne ohvriterohke atentaadikatse sünnilinna Karachi saabunud Benaziri vastu üksnes kinnitab, kui väga ei taha teatud jõud värvika ning jõulise demokraatiast rääkiva naise asumist Musharrafi kõrvale.

Pakistan on oma loodepiirkondadega teatavasti oletatav varjupaik nii Al Qaeda juhile Osama bin Ladenile kui Talibani juhtkonnale ja toetajatele. Pärast valitsusjõudude rünnakut "Punasele mošeele" (Lal Masjid) Islamabadis selle aasta suvel on islamiäärmuslikud jõud alustanud sõjalist tegevust Musharrafi kukutamiseks.

Tõsi, Musharraf on olnud äärmusjõudude märklauaks juba kaua aega. Nüüd siis sai sama tunda ka Bhutto. Analüütikute hinnangul võib see "tervitusrünnak" viia Musharrafi ja Bhutto tegeliku liiduni. Kas see ikkagi tekib, kaua püsib ning millega päädib, on muidugi ise küsimus.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
ei maksa sest bhuttost väga sillas olla: omal ajal lubas võimule tulles eriti palju ära teha, sh naiste õiguste osas, aga ei teinud midagi...

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA