Imeilusas Estorilis Euroopa tulevikust

Imeilusas Estorilis peetav Euroopa rahvusparlamentide delegatsioonide traditsiooniline kogunemine (COSAC) annab lootust, et veel sellel aastal valitsusjuhtide allkirju ootav Reformilepe saab heakskiidu kõigi liikmesmaade poolt.

Kuigi parlamentaarset kriitikat kuuldi siingi, ei olnud ükski arvamus selgelt lepet eitav. Saksa kolleeg lootis koguni, et ratifitseerimine võiks ümber saada juba Sloveenia eesistumise lõpuks 2008. aasta keskel.

Ka Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso oli optimistlik, leides, et Euroopa lihtsalt ei saa toimida edukana ilma uue leppeta. Peamisteks muutujateks nimetas ta ühisosa kasvu sise- ja justiitsküsimustes, välis- ja julgeolekupoliitikas ning energiapoliitikas. Bulgaaria kolleegi murele, et "euro" pole bulgaarlastele mõistetav (peaks olema kasutusel ka "evro"), andis Barroso kiire vastuse - see pole teema.

Konverentsil liigub ringi ka Hollandi parlamendi ülemkoja Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Rene van der Linden. Siiani pole mul temaga kokkupuudet olnud ning näib, et suur skandaali tekitamise tuju (nagu ta mulle paari nädala eest lubas) on tal üle lainud. Huvitav küll, miks??

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
välis-ja julgeolekupoliitiks ei kavatse suurriigid küll mitte grammigi ära anda-nad pole seda seni teinud, ega tee ka tulevikus. Nii ka energiapolitikas. Igaüks võitleb ka euroliidus eelkõige iseenda eest: isegi kui kuskil järgi antakse, tahetakse vähemalt samaväärselt vastu saada.
M-M. K ütles …
Tahaksin küsida, kas energiapoliitika seisukohal leiavad suurriigid mingit rolli ka hetkel katsetusel oleval Cerni termotuumareaktoril? Asjaolu, et EL ja NATO tahavad omavahelist koostööd suurendada on vägagi tervitatav, kuid kas meile on kasulik see, et NATO tahab ka Venemaaga koostööd suurendada?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA