Lindeni-pressikonverents on esmaspäeval

Eelmise blogiloo jätkuks tahaks siinkohal täpsustada, et pressikonverents, millel kavatsen tutvustada minu käsutuses olevat avalikku informatsiooni Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee presidendi Rene van der Lindeni võimalikest majandushuvidest Venemaal, leiab aset esmaspäeval kell 12 Riigikogus. Selle järgselt avaldan informatsiooni ka siin blogis.

Tänane Postimees on avaldanud van der Lindeni üleskutse Anna Politkovskaja mõrva kiiremaks lahendamiseks. Teadupärast möödub homme täpselt aasta Anna mõrvast Moskvas. Siiani pole Venemaa õiguskaitseorganitel läinud korda asjasse selgust tuua.

Van der Lindeni avaldus on muidugi kiiduväärt. Kuid sellises hoiakus peegeldub siiski pigem juhuslik valik. Tänased Vene meediakanalid viitavad sellele, et Nižni Novgorodis nurjasid võimud Anna Politkovskaja mälestuseks kavandatud inimõigusaktivistide konverentsi. Veelgi enam, newsru.comi andmetel on võimud vahistanud viis välismaa kodanikku (3 hispaanlast, ühe inglase ja ühe sakslase), kellest üks on ka näiteks organisatsiooni Amnesty International esindaja. Mäletatavsti oli just Amnesty International see organisatsioon, millele van der Linden Tallinnas nii mitmelgi korral osundas.

Paraku on sellised uudised muutumas üha tavapärasemaks. Kas see on kohane tegevus Euroopa Nõukogu liikmesriigile, kes on võtnud endale kohustuse edendada riigis demokraatiat, inimõigusi ja õigusriiki? Nii võib retooriliselt küsida assamblee presidendilt van der Lindenilt.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
soovin edu ja sisemist tasakaalu esmaspäevaks. olen kindel, et need sammud teevad Eesti poliitilise teadlikkuse tugevamaks.

minu lugupidamine.
Anonüümne ütles …
Eriti küll ei usu taolist sinisilmsust, et keegi paigutab ISE (taolises ametis olev isik) OMA vahendid kuhugi Venemaa avarustesse ja siis hakkab ISE ja VABATAHTLIKULT kaitsma Venemaa (kui oma investeeringute sihtriigi) huve. Ei usu.

Aga taolisele nähtusele tähelepanu juhtimine - see on tõesti teretulnud. Edu!
Urmas ütles …
Huvid huvideks, trummide põristamine ehk aitab tema valesid õõnestada. Ärgitab ehk keskmise eurooplase huvi teemasse veidi rohkem süüvima. Sest kardetavasti ei viitsita muidu Lindeni sõnades eriti kahelda.
Anonüümne ütles …
Edu Eesti probleemidelt tähelepanu kõrvalejuhtimises!

Van der Linden tuleb kindlasti risti lüüa, sest seda ei juhtu ju iga päev, kui mõni Eestit kritiseerinud ametiisik mõnd ebameeldivat raportit peast valesti tsiteerib või mõistab fraasi "local elections" kuidagi teistmoodi kui kohalikud. Kuidas täpselt, seda me ei tea, sest mitte ükski Eesti ajakirjanik pole kogu oma ristisõjas van der Lindenilt ühtegi kommentaari küsinud, isegi tema ametlik kommunikee peale Eesti-visiiti jäeti tema materdamise tuhinas avalikustamata.

Nähku kõik, et Eesti viis probleemidest jagusaamiseks on räige sõim ja laim probleemidele osutajate aadressil, mis 1) peletab eemale kõik mõttedki, et keegi Eesti poliitika juures probleeme võiks näha ning neid, jumal hoidku, ka tegelikult lahendusi otsida sooviks, ning 2) loob ilusa ja probleemideta demokraatliku Eesti ILLUSIOONI, mida on valitsusliidul võimulpüsimiseks tarvis on.

Eesti tee on tekitada õiglase demokraatia pettekujutelm ning anda suure malakaga peksa igaühele, kes selle ebatõelisusest köhatada julgeb, kasutades loomulikult õhinaga ära igat kui keelevääratust.
Anonüümne ütles …
ei väsi, ei väsi ma imestamast, miks kritiseerijad (või ka lihtsalt teise seisukoha omajad) ei julge Eestis oma nime all kommenteerida.

seegi ju loob "ilusa ja probleemideta demokraatliku Eesti ILLUSIOONI", kas pole.
Anonüümne ütles …
Kui kommentaar läbi lugeda ja aru saada, siis on ju selge. Eranditult kõik, kes Eesti poliitikas, eriti rahvusvähemuste osas, tembeldatakse hoobilt ja väga räigelt (vt van der Lindenit) "Venemaa käsilasteks", kommunistideks ja nii edasi, põrgatades pealuust tagasi kõik argumendid.

Vaadake kasvõi käesolevat blogi, käesolevat van der Lindeni vastast kampaaniat. Keegi ei küsi (teadlikult ei küsi), et kas Eestis on siis äkki tõesti mingeid probleeme, kas van der Lindeni või kellegi teise soovitused seest või väljast on mingitpidi õigustatud ja väärivad kaalumist, vaid ei: triangel käib selle ümber, et kas van der Lindenil on mingid "huvid Venemaal", et enda lohutamiseks ja mugavalt mittemidagitegemise jätkamiseks enda jaoks kokku klopsida teooria, et van der Linden nagu ka kõik teised kritiseerivad Eestit mitte seepärast, et midagi annaks paremini teha, vaid et kõik kriitikud on lollid või Venemaa poolt ära ostetud. Kes tahabki sellises õhkkonnas oma nime all esineda? Isiklike rünnakute abil kriitika tõrjumine see tekitab jällegi juurde kõiketeadmise ja kõikelubatamise tunnet juurde, mis lubab riigil veelgi uhkemalt rappa minna. Ja nii edasi.
Anonüümne ütles …
mnjaa.. mitteavalikustamise argumendid on veenvad. ent mida sellises olukorras teha, kuidas edasi? alles meil oli vaikiv ajastu..

tõsi ta on, et hinnata tuleb kommenteerimisega kaasnevaid riske. aga ma ei näe suuremat ohtu sõnavabaduse realiseerimisel Eestis. sest see on ju meie riik, mitte enam nende. nii on riik meie enda nägu, ja mida vähem konformismi, seda avatum.
Anonüümne ütles …
probleemidevabu riike pole teadupärasst kusagil, kuna kuskil pole inimesed 100% perfektsed.

Antud juhul linden ja co lihtsalt on otsinud endale "easy target'i", kuna Eesti kritiseerimine ei too kaasa mingeid "sanktsioone", samas kui venemaa või nt saudi-araabia kritiseerimine seda tooks.

Mis puutub hirmunud anonüümse seisukohti valitsuse suhtes, siis antud topic pole mitte sugugi seotud valitsusega.

Mis puutub soovituste kaalumisse, siis analoogseid soovitusi on Eesti suunas tehtud EV taastamisest alates. Alati polegi asi seotud olnud niivõrd venemaaga, vaid sellega, et on kidel nägemus asjadest, mis aga ei arvesta kohalike eripäradega(Hardo Aasmäe väga hea artikkel delfis seletas, kuda on soovitajate pakkumised seotud nende endi kodumaa kogemustega.)

Tegelt võiks kõik need euro-ja muud soovitajad julgelt perse saata, aga häda on selles, et (tahtmatult)on nood kallanud õli vene propagandamasinale, ja sealt tulevat suppi peame juba meie helpima, mitte "eurosaadikud".

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA