Putini peadpööritavad viraažid

Mäng nimega "valime presidenti" jätkub Venemaal täie hooga. Täna tegi president Putin üllatuslikult teatavaks, et kandideerib Venemaa Riigiduumasse Ühtse Venemaa esinumbrina. Selle sammuga on kindel, et Ühtne Venemaa võtab 2. detsembril selgelt üle 300 koha ehk konstitutsioonilise enamuse.

Kuigi seadused lubavad presidendil kandideerida, nagu kinnitati ka Venemaa keskvalimiskomisjonist, on see siiski äärmiselt tavatu. Igatahes on mõeldamatu, et demokraatlikus riigis võtaks president samal ajal kandideerida mõnda teise valitavasse ametisse.

Putini tänased sensatsioonilised avaldused (ka see, et temast võiks saada peaminister) kinnitavad veelkordselt, et Kremli tänasel peremehel pole mõtteski võimu juurest lahkuda. Käib vaid skeemitamine ning etendus avalikkusele. Formaalselt võib ta isegi Kremli kabineti vabastada, kuid vaid "väärikale" ehk teisi sõnu kuulekale kandidaadile.

Samal ajal aga hullutatakse avalikkust propagandasaadetega nagu Arkadi Mamontovi dokumentaalsaade sellest, kuidas Lääs kavatseb korraldada Venemaal oranži ehk samet revolutsiooni.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas Venemaal on oodata ka varajasi presidendivalimisi? Varianti "Putin peaministriks" pole vist varem varem avalikult arutatud.
KT ütles …
VVP peaministriks on olnud alati variant nr 2 projekti "tretii srok" järel.
Veiko Spolitis ütles …
Ei mäleta nyyd täpselt kes esimesena parafraseeris vana Preisi Kuningriigi kohta öeldu: 'et see on KGB kellele praegune VF kuulub' (oli vast Edward Lucas).

Tõmmates paraleele Preisimaaga on VVP samm vägagi ratsionaalne samm, sest võimaldab Venemaa 'kantsleriks muutudes' olla n.ö. supi keetmise juures. Seega nõrga presidendi juuresolekul pole võimatu, ka selline esmalt absurdi stsenaariumina kõlav arengukäik, millest kuulsin eelmise aasta suvel Washington D.C's oma healt sõbralt, kes on siinsete arengutega kursis.

Nimelt enne lahkumist ametist, ja kindlustades endale Venemaa kantsleri kohta VVP kuulutaks presidendi ukaasiga tsaaririigi välja. Selleks ametiks praegu olevat keegi Romaanovite dynastiast praegu Londonis ilusasti ettevalmistumas. Lisaks, see olevat ka patrarhh Aleksius II soov enne manalasse minekut, ja ega´s vanahärra tervis pole kõige parim.

Ennäe, kuigi stsenaarium kõlab extreemne, siiski olemasolevaid arenguid arvestades ka seda ei tuleks välistada.
Anonüümne ütles …
kas siis läheb nii, et Ühtne Venemaa võtab valimisvõidu, Putin jõuab paar kud olla korraga nii president kui peaminister ja selle ajaga mängitakse võimujaotus struktuurides ümber, presidendilt peaministrile? et kui kevadel tuleb ka uus president, on võim ikka edasi peaminister Putini käes? skeemi puhul tuleb au anda, kõlab uskumatult kui nii lähebki...
Anonüümne ütles …
А я Вам так верила ..
----
В направленном 28 сентября на имя Эне Эргма письме ван дер Линден пишет, что это естественно, когда у каждого есть право выражать свою точку зрения,

однако когда он попросил Марко Михкельсона подтвердить доказательствами сказанное им, то Михкельсон таких доказательств не привел и принес Линдену извинения.

«Я испытываю глубокое сожаление в связи с тем, что господин Михкельсон, которого я знаю продолжительное время, не связался со мной до того, как выступить с заявлением в прессе.
Я искренне надеюсь, что высказывания других политиков неверно истолкованы прессой»,- пишет Рене ван дер Линден.
Marko Mihkelson ütles …
Venemaa puhul kehtib üks tõdemus: oota alati ootamatut. Nii ka nüüd. Mina ei usu, et Putin viib võimu Kremlist minema. Kuigi ajutiselt see võib juhtuda, kuid varem või hiljem (põhiseaduse muudatuse järel) naaseb ta sinna tagasi. Maailm peaks olema aga sõnakam seda absurditeatrit kritiseerides.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA