Putini osavad PR trikid?

Esimest korda peale Stalinit Venemaa liidrina Teherani reisinud president Putin on just praegu oletuslikult enesetapjate märklauaks. Siiani on kõik vaikne. Ja ilmselt jääbki vaikseks.

Kogu selle eeljutu osas on vähemalt minul kahtlus, et juttt tapmiskatsest oli oskuslikult koordineeritud PR-trikk, juhtimaks maailma avalikkuse huvi Putni visiidi vastu. Ja muidugi kodustele ka - et ikka vaadake, milline julge mees on meie president.

Kuid trikid trikkideks. Ehk isegi oli Interfaxile lekitatud uudis mingi alusega. Kuid seda pole kellelgi võimalus kontrollida. Igatahes on Putin Teheranis taas Ahmadinejadiga kohtumas ja muud maailma parasjagu pingesse ajamas.

Ametlikult on jutuks Kaspia mere energiarikaste riikide koostoime, kuid eks peahuvi on ikkagi Moskva ja Teherani suhetel. Alles hiljuti kuulutas Putin, et tema ei usu Iraani tuumarelva ambitsioone. Samas on Venemaalt tarnitud õhutõrjesüsteemid paigutatud just Iraani tuumarajatiste kaitsele. Miks?

Putin muidugi hoiab oma "uskmatusega" lahti kaks ust korraga. Moskva teab, et Iraani ümber kasvavad pinged on heaks võimaluseks USAle vastu jonnida. Samas teatakse ka Moskvas, et Iraan ei pruugi ka Venemaale endale sugugi ohutuks osutuda.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
armas Marko :)
Mr.Putin teeb samasugust PR-i nagu Sm.Bush,kogu see tilulilulii ja lollimäng tema Tallinna visiidi ajal oli ju ilmekaks näiteks..aga no sina ju nii ei tohi mõelda?
No tegelikult oled sa päris sõnaosav.Jõudu !
arvamusliiderdaja ütles …
Ot, mul juhe nüüd, mismõttes lollimängu see Bush tegi siis?!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA