USA ja Venemaa suhted on külmkapis

Ühendriikide riigisekretäri Rice'i ja kaitseminister Gates'i tänased kohtumised Moskvas andsid oodatud (kardetud) tulemuse - USA ja Venemaa suhted jäävad vähemalt pooleteiseks aastaks külmutatud seisundisse.

Kuna pooled ei jõudnud tulemusteni eeskätt USA raketitõrjesüsteemide paiknemise osas, siis pole välistatud, et enne presidendivalimiste lõppu Ühendriikides ei muutu Moskva ja Washingtoni suhetes midagi.

Tegelikult on raske uskuda, et suhted soojeneksid ka peale seda - 2009. aasta kevadel. Kui võtta arvesse, et Venemaa jätkab tõenäoliselt Putini kursil, siis on raske leida võimalusi, mis viiks suhete olulise soojenemiseni.

Pigem on näha mitmeid pingekasvatustegureid - eeskätt Kosovo, Gruusia, Iraan. Pole välistatud, et lähema aasta või paari jooksul suhted jahenevad veelgi. Venemaa enesekindlus demokraatia ja vaba maailma tõrjumisel julgustab irratsionaalsete otsuste eelistamist Moskvas.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
mismõttes Venemaa demokraatiat tõrjub? Ka seal toimuvad valimised ja võidab rahva enamuse lemmik.
KT ütles …
NLiidus olid ka valimised ... samuti toimuvad need ka Turkmeenias ja mujal demokraatia ning vabaduse kantsides.
Anonüümne ütles …
Täitsa külmkapis jah - Zubkov suunas ka pilgu külmkappi... ja oh imet, seal polnudki vajalikku, tormas poodi ja kraam oli kallinenud 30-50%.

Täiesti korralagedus, hüüdis ta. Ja hakkas riigis hindu reguleerima!

Ega väga palju aeg muutnud olegi... Nüüd siis juba naturaalis (mitte ainult vaimses igatsuses)!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA