Vene lennukid pommitavad Gruusiat

Uudised Gruusiast ei lohuta. Venemaa ründelennukid pommitasid hommikul Gori piirkonda ning praegu ka Tshinvali ümbruse külasid, kusjuures kinnitamata andmetel on üks lennukitest grusiinide poolt alla tulistatud. Gruusia president kuulutas välja üldmobilisatsiooni.

Rahvusvaheline üldsus peaks kiirelt sekkuma, et vältida laiaulatusliku sõja levikut regioonis, peatada Venemaa agressioon Gruusia vastu ning looma eeldused püsiva rahu saavutamiseks. Riigikogu väliskomisjon koguneb tõenäoliselt oma erakorralisele istungile täna pärastlõunal, orienteeruvalt pool neli.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kamm oon :). Isegi Postimehes on uudiseks "Tshinvali ümber jätkuvad lahingud" ning "Saakašvili kuulutas välja üldmobilisatsiooni", mitte see teie Mainila rekonstruktsioon.
Marko Mihkelson ütles …
lisaks Postimehele ja Gruusia allikatele näiteks: http://www.newsru.com/, eriti Kossatšjovi avaldus: http://www.newsru.com/russia/08aug2008/kosachev.html. Gruusia suurim probleem on Venemaa massiivne infosurve.
Anonüümne ütles …
Mis infosurvest käib jutt, kui käesolev artikkel on vaid mõttetu ja kontrollimatu ettekääne juba nädalaid ettevalmistatud rünnakule?

ÕUUUDNEEE kuidas venelased lausa sunnivad Gruusiat Tshinvalit piirama ja pommitama...
Anonüümne ütles …
Tsitaat EPList: 'Gruusia peaministri Lado Gurgenidze sõnul jätkub rünnak kuni "kestva rahu" saavutamiseni.'


Abiks...
Anonüümne ütles …
tasub vist meenutada, et rahuvalvajad ei pommita oma lennukitega ühte osapoolt.
Klaus ütles …
nojah, praegu võiks siiski arvesse võtta, et mõlemad pooled levitavad desinformatsiooni. jutud vene pommitajatest ja hukkunud vene rahuvalvajatest on ühtviisi kontrollimata info.
Anonüümne ütles …
Konflikti ajastatus ja maailmapoliitika üldine olukord viitab suurema plaani käivitamisele.

Huvitavat lugemist jõudude vahekorrast ja ümberpaiknemisest nö malelaual leidsin täna siit:

http://europebusines.blogspot.com/2008/08/massive-us-naval-armada-heads-for-iran.html
KT ütles …
kogu maailma tähelepanu on täna Hiinal. suurepärane ajastus.
Anonüümne ütles …
Vähemalt eesti meedia alustas avatseremoonia ülekannet kohe Gruusia-Vene teemaga, huvitav kuidas mujal... kahjuks ei saa ma oma aparaadiga isegi soomlasi kätte.
Anonüümne ütles …
Vene 58.armeediviis on lähenemas Tshinvalile. Kas tõesti minnakse vabastama pealinna grusiinidest? See on küll tõeliselt omapärane taust olümpiale.

Loodan küll väga, et Eesti ei seo end kõigi nende sõjaliste operatsioonide lausõigustamisega. Väga loodan.
Alo Karus ütles …
KT, sõja alguse sättimine olümpiamängude ajaks ei olnud venelaste poolt juhuslik. Tänase Vremja (mille esimesed 45 minutit olid pühendatud sõjateemale) jooksul rõhutati mitu korda, nagu Gruusia rikkunuks olümpiarahu traditsiooni. Sealhulgas oli Putini pressikonverents otse Pekingist. Propaganda alal on Venemaa alati olnud kõva tegija ja kasutamata ei jäeta ka kõige alatumaid võtteid.
Eddiesmoments ütles …
....

ei jätku sõnu.
ja seejuures, kui üritada sellele konfliktile tähelepanu juhtida, nt ameeriklaste vmt hulgas keda interneti kaudu tunnen...neid ei huvita üldse. ikka on mingi Obama tähtsam. see on just, et nagu karjuks keset helikindlat ruumi, keegi ei kuule, keegi ei näe.
Anonüümne ütles …
Truth is out there :)

http://www.debka.com/article.php?aid=1358

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article4484849.ece
Parasiil ütles …
mnjah, nende artiklite valguses võib öelda, et kas
- eesti poliitikud osalevad ka selles mängus
- eesti Gruusia toetus on puhtalt naiivne eneseupitamine. eesti mehi on tillist tõmmatud lihtsalt
Parasiil ütles …
mnjah, nende artiklite valguses võib öelda, et kas
- eesti poliitikud osalevad ka selles mängus
- eesti Gruusia toetus on puhtalt naiivne eneseupitamine. eesti mehi on tillist tõmmatud lihtsalt
x ütles …
Samas tuleks meenutada, et Lõuna-Osseetia kuulub hetkel de jure Georgia koosseisu ja see, et Georgia üritab seal kontrolli saada on järelikult igati õigustatud. Samuti oli separistlike alade tagasi saamine üks Saakashvili lubadusi presidendiks saamisel.
Anonüümne ütles …
See, et Vene vägede viibimine Lõuna - Osseetia pinnal pole õigustatud, ei ole siinkohal küsimus. Ja ka see, et Eesti on pigem liidus USAga (nagu ka Gruusia) ja mitte Venemaaga on suht arusaadav. Kuid imelik, et keegi ei kirjuta nafta seosest selle sõjaga. Pigem jäetakse mulje, nagu see kõik oleks juhtunud out of blue. Nagu selle kõige taga poleks muud põhjust, kui venelaste suur agressiivsus ja ülbus...
Üldiselt, ma ei tahaks näha sõda Gruusias ettekäändena, miks peaks rohkem raha eraldama Eesti kaitseväele ja/või suhtuma Eestis elavatesse venelastesse seetõttu halvemini ja nagu üks "tark" blogosfääris juba mainis - hakata Ida-Virumaad "eestistama".

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?