Hiina ei toetanud Venemaad

Tadžikistani pealinnas Dušanbes peetud Shanghai Koostööorganisatsiooni kohtumisel ei õnnestunud Venemaal veenda ei Hiinat ega Kesk-Aasia riike ühinema Lõuna-Osseetia ja Abhaasia tunnustamisega. Olgugi, et vastuvõetud deklaratsioonis justkui toetati Venemaa tegevust "rahu tagamisel" Kaukaasias, jäi peamine Kremlil saavutamata.

Tegelikult toetasid nii Hiina kui teised SKO liikmed selgelt territoriaalse terviklikkuse põhimõtet. See on ka mõistetav, sest vaevalt nõustuks näiteks Hiina Taivani või Ida-Turkestani teema tõusetumisega analoogselt Abhaasiale või Lõuna-Osseetiale.

Nagu arvata võiski, ei ole Venemaa üleskutset järginud hetkel mitte üks riik. Ka kõige lähedasemad liitlased nagu Valgevene, Kuuba või Venetsueela on ooteseisundis. Samal ajal jätkab Moskva oma kohaloleku suurendamist nii Abhaasias kui Lõuna-Osseetias.

Samuti väärib tähelepanu, et Venemaa kindralstaap jätkab järjekindlalt Ukraina süüdistamist. Kas selle taga on midagi enamat kui lihtsalt vaenlaskuvandi loomine, pole hetkel teada. Küll on aga huvitav, miks ikkagi algas tulekahju Ida-Ukraina ühes suurimas laskemoonalaos. Kas see oli ikkagi lohakus?

Kommentaarid

Helen ütles …
Hiina Taivan on Taivani nimetusena kasutusel ainult rahvusvahelistel spordiüritustel. Praegune õige nimetus ikka Republic of China või Taiwan.
Anonüümne ütles …
Üks visioon sellest, mida Venemaa edasi plaanib teha...

http://edwardlucas.blogspot.com/2008/08/europe-view-no-96-col-x-and-secret-memo.html
Anonüümne ütles …
ei usu mina, et see lohakus oli. üldse juhtus ka vahetult peale vene-gruusia konflikti puhkemist maailmas mõningaid asju, mis panevad mõtlema, et miks nad just sellel hetkel ikkagi juhtusid (ohvriterohke lennuõnnetus hispaanias, konflikti lahendada püüdva riigi sõdurite rünnaku alla sattumine ja langemine afganistaanis).
Anonüümne ütles …
No tänase Päevalehe refereeringu järgi http://www.epl.ee/artikkel/439983

on ilmselt LO "iseseisvusega" kõik.
Unknown ütles …
Eile õhtul seda uudist telerist nähes,kus Vene president ütles nii:"Oma arutluste ajal jõudsime üksmeelele, et sellised arengud ei paranda korda maailmas, et agressiooni vallandanud riik peab selle vägivalla tagajärgedega leppima," ütles Medvedev. Naljakas tundus,kuidas Medvedev seda ütles,see käis küll Gruusia pihta aga samas võib ju see sama ütlus Venemaa enda kohta ka ju käia,et "agressiooni vallandanud riik peab selle vägivalla tagajärgedega leppima"(tagajärjed siis EL poolt kehtestatavad sanktsioonid).

MARKO mis sa sellest arvad,kas me peaks näiteks kartma seda,et USA meid ühel päeval lihtsalt maha müüb Venemaale,kui Obama peaks presidendiks saama,sest USA ei soovi alustada uut sõda ja Obama pole ka seda sorti ning USA-l tuleb enda probleeme hakata lahendama ja Eesti unustatakse lihtsalt tahaplaanile.Obama võib demokraat küll olla aga välispoliitika jääb nõrgaks.Kardan,et maailma hakkab dikteerima Putin aga see on puht minu isiklik spekulatsioon.
Unknown ütles …
..see gaastoru merepõhja siin on ikka "saatanast" küll:siis keerataks kohe kraanid Ukrainale ja Poolale kinni..saite oma raketikilpi?!Vene sõdib läänega juba ammu tegelikult..

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?