Gruusia poolitatud, tankid liiguvad Tbilisi suunas?

Viimase paari tunni jooksul tulnud informatsioon Gruusiast on vastuoluline, kuid räägib Vene vägede edasiliikumisest nii Abhaasiast kui Lõuna-Osseetiast Gruusia sisemusse.

Sõltumatult kinnitamata andmetel on Vene väed hõivanud täna pärastlõunaks Zugdidi, Senaki ning Gori. Just viimase, vaevalt 65 kilomeetri kaugusel Tbilisist asuva Gori hõivamine tähendab riigi sisulist poolitamist, kuna tegemist on tähtsa liiklussõlmega Ida- ja Lääne-Gruusia vahel.

Pool tundi tagasi tulnud informatsiooni kohaselt on Vene väed liikumas Tbilisi suunal. Seda on veel hetkel raske kinnitada, kuid Gruusia põhijõud on koondatud pealinna kaitsele.

Kommentaarid

tambet ütles …
Ja Euroopa, USA jt. - ehk kogu see sõjaline jõud - vorbivad aga avaldusi, mis agressorile eriti korda ei lähe. Miks küll läänemaailm nii uimaselt reageerib...
Unknown ütles …
Vaatasin just vene kanali RTR Planeta saadet "Vesti". Seal räägiti ka Ukraina-Gruusia sõjalisest koostööst. Keegi haavatult haiglavoodis lamav vene sõdur väitis, et kindasti osalevad Gruusia poolel ka Ukraina sõdurid. Paistab, et vaikne ettevalmistus juba käib. Aga vene propaganda on ikka täiesti tase omaette, raudselt võtaks pisara silma kui teist osapoolt poleks kuulnud.
Anonüümne ütles …
Mina arvan, et hetkel on Gruusia taktika taanduda pealinna ümber ning samas koguda lääne toetust toimuva suhtes. Kuskil on kindlasti paika pandud piir kus ülekaaluka vaenlase vastu hakatakse pidama linnalahingut.
Kindlasti tuleks vältida lääneriikide sõjalist sekkumist, kuna lumepalliefektina vallandaks see suurema sõja.
Kui venelased lõpetavad agressiooni, siis nad on teinud endale karuteene, näidates ka kõige suurematele lääne sõpradele meile tuttavat Venemaad. Kui Venemaa jätkab tegevust, siis pole kaugel ka Ukraina "kurjategijate" karistamine ning samuti Lääne sõjaline sekkumine.
Mina ei näe erilist vahet USA ja Venemaa propagandal. Ka USA tegi oma rahvale ajupesu Iraagis olevate "massihävitusrelvade" ja suure "terrorivastase sõja" nimel. Ja Putini väljaütlemine, et Saakašvili on uus Hussein, viitab ka sellele, et osatakse kujundada ka teise suurriigi elanikkonna arvamust.
Eestil on sündmustest väga palju õppida. Härrad palgaarmee; ajateenistuse kaotamise ja kaitsekulutuste vähendamise toetajad ehk said väikese külma dushi?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?