Maailma digitaalne arvamusplats

Midagi pole öelda. Interneti kõikehaaravus, info liikumise maht ning kiirus ei väsi üllatamast. Võtsin täna õhtul korraks ette erinevad infokanalid, mille kaudu saab kiiremalt kursis olla maailma juhtivate kolumnistide mõtete ning ajalehtede arvamuskülgede sisuga. Tõsi, seda ikka inglise keeles.

Korraks tuttavasse meediamaailma põigates ei saa ma kuidagi arvamata jätta, et paberajalehtede tulevik pole küll täiesti must, kuid tume kindlasti. Veel mõned aastad tagasi nähti näiteks suure ärimõttena seda, et kõikides maailma juhtivates hotellides võiks lugeda väljaprindina juhtivate ajalehtede värskeid uudiseid.

Juba täna tundub see tõeliselt arhailise ideena. Igas vähegi asjalikus hotellis on olemas WIFI ning igaühel on võimalik saada online'is osa maailma pidevast muutumisest. Isegi Tallinna ja Tartu vahelises bussis ei kao maailm "radariekraanilt", rääkimata siis mobiiltelefoni võimaluste pidevast laienemisest.

Ma olen veendunud, et vaid tühise aja pärast on meil kõigil kujundada personaalne multimeedium. Selle sisendiks on kõik, mis saadaval digitaalsel kujul. Olgu see siis teksti või pildi kujul. Ma usun, et juba viie aasta pärast kõlab seegi tekst lootusetult vanamoelisena.

Aga seni, kuni veel puudub "universaalne-globaalne isikustaja", sobivad veidi algelisemad lahendused. Kes soovib maailma juhtivate arvajate ja mõjutajatega pidevalt kursis olla, võiks logida või bookmarkida endale selle IHT viite.

Õigupoolest tahtsin ma hoopiski kiirelt viidata The New York Timesi kolumnisti Paul Krugmani viimasele arvamusele tänases väljaandes, kus ta arutleb globaalsete ressursside piiratusest. Mõtlemapanev, kas pole?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Multimeedia ja -meediumi idee on vähemalt 15 aastane teismeline. Ka personaalsus on teostusel juba 8-10 viimast aastat, turundusest alates.

On ajakirjaniku elukutse viga, et juhtivasse ametisse sattudes ta midagi muud ei oska. Hakkab seal, kus positsioon nõuab korraldamist, hoopis kõrvalseisjana toimuvat kajastama, kirjeldama. Just nii nagu sina kurdad pressiteadete puudumist ja nõuad positsioone teistelt. Nonde väljatöötamine vajab ju teadmisi ja haridust mida sul ei ole! Aga kommenteerima oled varmas.

Siit sulle esimene soovitus: hari ennast, et olla tõsiselt võetavam kui need sajad kajastajad. Kellest inimesed on juba tüdinud, kellel pole midagi öelda.

Vist sellest maailm nii mürarohke ja tuksis ongi: liiga suur hulk võhikuid segab. Endal seisukohta pole, siis küsime kõrgemalt poolt, konsulteerime partneritega, suhtleme, jne. Hea on maailmas tänu sellele, et need "maailma arvajad" küll müüakse aga nad tegelikult ei lähe inimestele korda.

Ja mis selles Krugmanis mõtlema pani? Seesama "Uus" maailmakord, mida Sinu erakonnakaaslane Jüri Luik avalikult propageerib, ju kaost tähendabki. Millest nüüd selline meelehärm?

Tõsisemalt võiks valgustada ennast ja rahvast: mida head Eestile uus maailmakord toob ? Millest IRL veendumus, et Uus Maailmakord eestlasi ilmtingimata soosib ja kuldse miljardi sekka arvab?
Peale tühjalt kõmiseva "me ei saa üksi hakkama"? :D
Marko Mihkelson ütles …
Mnjahh: nõme kurjus ei vii sind kuhugi. Ole positiivsem! Mis aga puutub postitusse, siis ega ma ju siin "Ameerikat avasta". Loomulikult on multimeedia ja personifitseerimine ammused lood. Küsimus on lihtsalt selles, milline on filter ning kuidas seda kõige mugavamalt kasutada.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA