Stubbil on küllaga värsket energiat

Tänane kohtumine Soome välisministri Alexander Stubbiga kinnitas juba minu varasemat arvamust temast, kui energilisest ning väga vaheda mõtlemisega poliitikust. Igatahes on siiralt hea meel, et meie põhjanaabrite välispoliitika võib tänu Stubbi sisukusele muutuda senisest veelgi nähtavamaks.

Sellele, et Stubb on juba käitumuslikult värskete ja avatud ideedega, viitas tänasel kohtumisel ka tema avatus ajakirjandusele. Meie kohtumise juures viibis näiteks ka Iltalehti ajakirjanik. Ka meie poliitikud võiksid rahvusvahelistel kohtumistel ajakirjanikele suuremat ligipääsu pakkuda.

Tean seda väga hästi, et alati on ajakirjanikul sisu mõistmisel oluline tajuda, mis toimub, kui uksed sulguvad. Oma ajakirjaniku karjääri jooksul õnnestus mul vaid korra osaleda analoogsel kohtumisel Bakuus, kui toonane välisminister Siim Kallas kohtus Aserbaidžaani kaitseministriga. Paraku sündis see puhtjuhuslikult.

Aga kohtumisel Stubbiga rääkisime Lissaboni lepingu ratifitseerimisprotsessist, olukorrast Georgias ning Läänemere strateegia kujundamisest. Nagu ikka Soome kolleegidega, kõik toimus väga mõnusas avatud ja sõbralikus formaadis.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?