Browni katsetus vihmasel Albionil

Kuuldavasti on Eestis tänane hommik jälle suvehõnguline. Siin Londonis on aga hall ja sajab tujutult. Umbes sama seis on ka Briti peaministri Gordon Browni juhitud leiboristidel, kes ülehomsetele kohalikele valimistele lähevad vastu 14punktilises kaotusseisus tooridele.

Konservatiivid eesotsas David Cameroniga on seda hetke oodanud juba pikka aega. Kas sellest saab alguse leiboristide eeldatud taandumine ka Downing Streetilt, näitab muidugi tulevik. Samas on konservatiividel kõik eeldused üle neljapäevaste valimiste võtta sisse väga tugev survepositsioon enne üleriigilisi valimisi. Viimased peaksid aset leidma hiljemalt 2010. aastal.

Kõige magusam võitlus käib muidugi pealinnas, kus praeguse linnapea Ken Livingstone'i (leiborist) kolmandale tulemisele on teel ees tooride Boris Johnson (pildil). Tänase viimase polli järgi on Johnsonil napp edu - 51:49.

Aga tegelikult ei lennanud ma eile Riiast siia valimisi vaatlema:) Tunni aja pärast algab ümarlaud Venemaa teemadel, mida juhib Briti endine välisminister Sir Malcolm Rifkind. Sellest siis pisut hiljem.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA