Demokraadid saevad enda oksa

Hillary Clintoni võit Pennsylvania eelvalimistel oli ennustatav. See kinnitab veelkord arvamust sellest, et vaatamata pisut nigelamale seisule ei loobu endine esileedi pürgimast demokraatide kandidaadiks. See aga tähendab, et vabariiklase John McCaini kõrvale ei teki demokraatide ühtset kandidaati enne augusti lõppu, mil leiab aset viimaste parteikongress.

Nii Barack Obama kui Clinton ei suuda allesjäänud eelvalimistega teineteise ees edu saavutada ehk siis nõutud 2025 delegaadi toetust võita. Praeguse seisuga on Obamal koos 1694 ja Clintonil 1556 delegaati. Nende hulgas on siis vastavalt 230 ja 254 superdelegaati.

Demokraatide siseheitlus on küll laialt meedias ja hoiab neid ka valijate meeltes, kuid samas on kohati liiga "värvikas" sõnelemine ka väsitav. Kindlasti ei ole see demokraatide strateegide meelest kõige parem variant vastu minna 4. novembri valimistele. Sisuliselt võib öelda, et demokraadid saevad iseenda oksa.

Kuid sellele vaatamata lubavad viimased üleriigilised küsitlused jätkuvalt pigem edu demokraatidele kui vabariiklastele. Samas on ilmne, et valimiste lõppvaatus saab olema väga pinev ning ükskõik, kes ka lõpuks ei osutu valituks USA järgmiseks presidendiks, teeb seda pigem napi kui kindla ülekaaluga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA