Suhted Ühendriikidega on pilvitud

Riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni kohtumised Washingtonis kinnitavad, et suhteid Eesti ja Ameerika Ühendriikide võib kirjeldada kui pilvituid. Eesti kodanikele täiendavat liikumisvabadust pakkuv viisavabadus USAga peaks kõigi eelduste kohaselt käivituma hiljemalt selle aasta novembris.

Kohtumised Senati väliskomisjoni aseesimehe Richard Lugari (pilt on tehtud enne kohtumist senaatoriga) ja Esindajatekoja väloskomisjoni Euroopa alakomitee esimehe Robert Wexleriga peegeldasid väga hästi nii ühiselt mõistetavat teemaderingi (alates energiasjulgeolekust ja NATO tugevdamise vajadusest kuni suheteni Venemaaga) kui ka lähenemisnurki.

Samal ajal, kui me eile Kongressis kohtumisi pidasime, võttis Esindajatekoda vastu resolutsiooni 997, millega toetati jõuliselt NATO liikmelisuskava andmist Ukrainale ja Georgiale. Samuti võeti vastu dokument, milles toetati Briti võime Aleksandr Litvinenko tapmise uurimises.

Loomulikult ei saa öelda, et kahepoolsetes suhetes puuduks üldse päevakord. Pigem on need toimivate koostööprojektide detaile puudutavad küsimused. Ka on kindlasti veel liiga uje kahe riigi vaheline kaubandus ja investeeringud.

Tänane päev möödub veel siin Washingtonis kohtumistega Kapitooliumil ning sisejulgeoleku ministeeriumis, aga ka ümarlaua vestlusel Heritage Foundationis. Nädala teine pool on meil aga pühendatud kohtumistele ÜRO peakorteris New Yorgis.

Kommentaarid

kronja ütles …
loomulikult on nad pilvitud - kuidas saakski olla teistmoodi? kui üks ütleb, mida teine peab tegema (ja ütlema) ja see teine käsud ka täidab, mis võibki suhted ära rikkuda?
sellist pugemist ühendriikidele nagu "noorte demokraatiate" valitsused näitavad oleks raske ette kujutada, aga näe, saab ju. loomulikult mitte keegi ja mitte kunagi ei tunnista, et asjad nii on, aga kas tõesti keegi tõsimeeli usub, et usa ja eesti vabariik on võrdsed partnerid? olge nüüd...
Anonüümne ütles …
selliseid kommentaare lugedes tuleb alati naerutuju peale, sest rohkem lihtsameelsem annaks olla!
kronja ütles …
tallinnas paldiski mnt teatud asutuses on kah kõigil naerutuju ja naeratus ees, ega see ei tähenda ju et arstid "lihtsameelsed" on..
Anonüümne ütles …
pole seal käinud, aga sa tundud teadvat asja :)
kronja ütles …
sa ei kujuta ette, kui palju võib inimene teada ilma, et peaks ise järgi proovima..

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA