Miks ma küll ei imesta?

Ei läinud kolme päevagi, kui värske valimisvõidu järel võttis Silvio Berlusconi oma Sardiinia villas vastu hea sõbra - Venemaa tulevase peaministri Vladimir Putini. Ükski praegune Euroopa liider ei saa uhkustada taolise lähedusega Kremli peremehele.

Iseasi on muidugi küsimus, millest "keemiliselt sobivad" mehed räägivad? Kas ei püüa Berlusconi mitte sokutada raskustes Alitaliat Aeroflotile? Või on jutuks mõned energiateemad? Või naudivad mõlemad tulevased peaministrid lihtsalt luksuslikku elu? Kas kõigest sellest võiks saada informeeritud ka Euroopa partnerid?

Putin saabus Itaaliasse tagasiteel Liibüast, kus ta kustutatud miljardivõlgade eest suutis Venemaale kindlustada mitmed olulised energia- ja relvatehingud. Pole välistatud, et Venemaa liider pakkus Qaddafile liituda rahvusvahelise gaasikartelliga, mida Moskva juhtimisel kokku sobitatakse.

Igatahes näib, et Venemaa aktiivsus Alžeerias ja Liibüas ei pruugi päädida lihtsalt edukate ärikontaktide loomisega, vaid ka Euroopale uute probleemide ja väiksemate valikute tekitamisega. Eriti energiavaldkonnas.

Kommentaarid

kronja ütles …
huvitav küll, miks peaks keegi oma "heale sõbrale" probleeme tekitama?

"Kas kõigest sellest võiks saada informeeritud ka Euroopa partnerid?" - sellise jutu peale mul tuleb lausa pisar silma.. ega härra mihkelson ennast silmas ei pidanud nende "partnerite" all? ma ei üllatuks.. siiski tuleb arvestada tõsiasjaga - eesti on partnerina tühi koht võrreldes "vaenuliku" venemaaga. ja nagu me eelmistest kommentaaridest juba oskasime üsna üksmeelselt järeldada - paraku demokraatia & co poevad peitu, kui dollar (antud juhul siis euro) sõna võtab..

tegelt peale bukaresti oleks täitsa loogiline järeldada, et riigid kes olid venemaa huvidega arvestamise poolt lõikavad nüüd ka kasu sellest, eks ole? kes segas meilgi olla just nende riikide seas? ambitsioonid? foobiad? või suure lombi taga istuvad sõbrad ei lubanud?
tambet ütles …
Eks iseasi ole see, et kaua need riigid seda "kasu" saavad nautida ning mida see endast kujutab.
Nagu Kronjagi ütles, mingit muud vastastikust huvi või ühisväärtusi peale ühise rahahuvi siin "sõpradel" pole. Poliitiline prostitutsioon.
kronja ütles …
nagu seda on - olgem nüüd ausad - kogu tänapäeva poliitika..

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?