Huvitavad kaadrimuutused Euroopas

Viimaste päevade poliitilised vangerdused Soomes ja Iirimaal on kindlasti pisut enama tähendusega ja vajavad tähelepanu. Soome uueks välisministriks tõusnud Alexander Stubb on kindlasti värvikas ja väga värskendav valik.

Mees, kes tunneb Euroopat ja Ameerikat väga hästi ning on olnud aktiivne osaline Läänemere strateegia väljatöötamisel Euroopa Parlamendis, on Soomele väga heaks aktivaks. Võib olla leiab Soome kaitseministeerium nüüd ka välisministeeriumis endale tugevamat mõttekaaslast.

Kindlasti ei saa uuel ministril lihtne olema, sest Soomel on just käimas eesistumine OSCEs. Kuid samas on ju ikkagi tegemist välispoliitikas suurepäraselt orienteeruva poliitikuga. Igatahes jõudu Alexanderile!

Iirimaa kauaaegse peaministri Bertie Aherni tagasiastumine tuleval kuul tekitab muidugi tõsise küsimärgi juunikuusse kavandatud Lissaboni leppe referendumi eel. Iirimaa on hetkel ainus Euroopa Liidu liikmesmaa, kus juba seaduse kohaselt tuleb nimetatud lepped panna rahvahääletusele.

Peaministri taandumine ning vältimatu segadus valitsuses ei pruugi olla kuigi head eeldused pilvituks kampaaniaks. Kuna aga referendumi kuupäeva pole veel paika pandud, siis ei saa ka välistada selle edasilükkamist.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA