Suurte lahkumiste päev

Rahulike jõulude möödudes rabasid meid täna kaks suurt lahkumist. Jaan Krossi lahkumine on kahtlemata tõsiseks löögiks Eesti avalikkusele. Suure kirjaniku pärand jätab meile kõigile küll rikkuse, mille üle saame vaid rõõmu tunda. Kuid tänasest on kindlasti väike Eesti vaesem inimese võrra, kelle elutöö oleks väärinud Nobeli preemiat. Minu kaastunne!

Sama šokeeriv on ka Pakistani ühe säravaima poliitilise liidri, ekspeaministri Benazir Bhutto tapmine tänasel valimisüritusel Rawalpindis. Kahjuks on see veelkordseks märgiks üha teravnevast siseolukorrast selles tuumariigis, mis ei sea ohtu niigi habrast stabiilsust mitte üksnes Pakistanis endas, vaid ka naabrite seas, eeskätt Afganistanis.

Bhutto naases Pakistani teatavasti oktoobris, pärast kaheksa-aastast eksiilis elamist. Lääne tippülikoolide haridusega naine oli vaatamata korduvatele korruptsioonisüüdistustele siiski Pakistani üks demokraatlikuma kuvandiga poliitikuid, kelle tapmine on suureks löögiks nii tema enda parteile (arvatakse, et rahvapartei on tänasest minevik) kui kogu Pakistani demokraatlikele jõududele.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA