Mis Kremlis eile tegelikult toimus?

Tänaseid lehti internetis sirvides jäi eriti silma Kommersandi ajakirjaniku Andrei Kolesnikovi stenogrammiline artikkel eile Kremlis korraldatud "etendusest", millega tehti avalikkusele justkui teatavaks Venemaa tulevase presidendi nimi.

Soovitan lugeda, et paremini mõista kogu seda sõnademängu ning eriti president Putini käitumist. Viimasest on väga raske siiski välja lugeda, mis tema peas tegelikult toimub. Kõik see jätab kuidagi pisut närvilise või siis ebakindla mulje. Eriti Putini justkui vabandavad sõnad sellest, et enne uut aastat tuleb vastavalt seadustele tegeleda ebamugavate küsimuste lahendamisega.

Samal ajal on aga Nezavissimaja Gazeta juba kuulutanud Medvedjevi nimetamist liberaalide triumfiks ning pakub koguni välja uue presidendi võimaliku meeskonna liikmed. Seejuures mainitakse, et Sergei Ivanovist võiks saada uus peaminister ning Igor Setšinist mõne riikliku korporatsiooni juht.

Lapsesuu Vladimir Žirinovski on asja pisut segasemaks keeranud, arvates, et Medvedjev ei pruugi üldse olla Putini tegelik järeltulija.

Midagi pole öelda, nii tähtsa sündmuse kohta on tõepoolest ebakindlust kuidagi veidi paljuvõitu. Kas seda selleks, et Medvedjevist kujundada nõrka ja kuulekat liidrit, nagu arvavad mitmed analüütikud?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ehk nagu Mart Helme eile kirjutas: "See, kes saab Venemaa presidendiks, selgub siis, kui see inimene annab ametivande. See, mis saab Putinist, selgub siis, kui ta teatab: nüüd olen ma selle ameti peal.

Venemaa poolt tulevast informatsioonist ei tasu seega enne eelmainitud sündmuste asetleidmist liigselt eufooriasse ega paanikasse sattuda. Praegu on see kõik suures osas desinformatsioon".

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA