FSB trikid - pomm Medvedjevi tulevikule

Viimaste päevade uudised Moskvast kinnitavad tõdemust, et vaatamata äsja läbisaanud parlamendivalimistele jätkub riigi taandumine demokraatlikest põhiväärtustest. Uudised sellest, kuidas Venemaa võimud piiravad spionaažile viidates Briti Nõukogu tegevust, kuidas teisitimõtlejaid pistetakse hullumajja või kuidas ebamugavaid ajakirjanikke saadab FSB riigist välja - pole kuigi lohutavad.

Dmitiri Medvedjev, keda nii kodus kui välismaal juba käsitletakse kui Venemaa tulevast presidenti, pole nende sündmuste kohta ei musta ega valget öelnud. Seega diagnoos peaks olema lihtne - Medvedjevi habras imago kui Kremli klannide liberaal - mureneb suure kiiruga. Tegelikult olekski teisiti arvata paras illusioon. Tänase Venemaa võimusüsteemi tippu lihtsalt ei saa sobida liberaalne tegelane. Vastasel korral kukuks see süsteem lihtsalt kokku.

Medvedjevi eeslistamine Putini poolt ei ole vähemalt näiliselt vaibaaluseid lahinguid Kremli klannide vahel kuigivõrd pidurdanud. Eriti ilmekas on asjaolu, et nii Briti Nõukogu lugu kui eileöine vahejuhtum Domodedovo lennujaamas ajakirja New Times korrespondandi Natalja Morari (pildil) kinnipidamise ja väljasaatmisega on asetleidnud vahetult pärast Medvedjevi tähelennu algust.

Vähemalt näiliselt närviline FSB on asetamas juba praegu Medvedjevi tõusule viitsütikuga pomme, mis võivad suruda Venemaad jätkuvalt suurema isolatsiooni suunas. Teisalt on arusaadav, et eriteenistused ei soovi mingilgi määral oma mõjujõudu riigis vähendada.

Kommentaarid

KT ütles …
kuivõrd sa usud Medvedevi jõudmisse presidenditooile? kasvõi pigem ei/pigem jah skaalal?
Anonüümne ütles …
Kujutan ette, et Medvedjevi roll presidendina saab olema nn. kate tulevase peaminister Putini edasitegutsemisele ehk siis kõigest näiline. Ühe institutsiooni roll kasvab teise arvelt ja niimoodi saab Vladimir Vladimirovitš edasi tegutseda.
Marko Mihkelson ütles …
KT: jah, usun tänase päeva seisuga:)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA