Iraan survestab ÜRO julgeolekunõukogu

Äsjane "madrustekriis" Iraani ja Suurbritannia (laiemalt Euroopa Liidu) suhetes näib olevat seotud käimasolevate debattidega ÜRO julgeolekunõukogus.

Teatavasti on ÜRO julgeolekunõukogu just praegu arutamas ning hääletamas resolutsiooni projekti, mille heakskiitmisel ootaks Iraani oma tõrksuse eest tuumaprogrammi osas täiendavad sanktsioonid. Diplomaatiliste allikate järgi peaks resolutsioon leidma üksmeelse toetuse.

New Yorki pidi lendama ka Iraani president Ahmadinejad, kuid jättis sõidu viimasel hetkel katki. Põhjuseks toodi asjaolu, et USA olla viisa liiga hilja väljastanud. Mitte eriti vettpidav põhjendus.

2004. aastal võttis Iraan analoogses intsidendis kinni 8 Briti sõjaväelast ning lasi nad neli päeva hiljem Teheranis vabaks.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kummaline taktika. Sissidele (terroristile) võib selline asi ju ajuti kasugi tuua, aga riigi valitsusele?

Ega ju Suurbritannia selle pärast julgeolekunõukogus midagi teisiti tee.

Või eksin?
Anonüümne ütles …
Teheran teab tegelikult väga hästi,et selliste vahenditega ei õnnestu tal sanktsioonide osas survet avaldada. Ma ei ole kindel, kuid arvan, et see võib olla Iraani ja brittide omavaheline asi. Britid on askeldanud Khuzistanis pikemat aega ja see käib Iraani juhtidele vägagi närvidele. Iga natukese aja tagant on Iraagis kampaania vaenlase spioonide tabamiseks Khusistanis. Lähipäevadel selgub ehk midagi täpsemalt.
Marko Mihkelson ütles …
Nagu arvata võis, tegi ÜRO julgeolekunõukogu üksmeelse otsuse sanktsioonide suhtes.

"Madrustekriis" omab kindlasti ka spetsiifilisemat tausta, millele viitab Rudolf. Tänased kõnelused Teheranis ei andnud veel mingit tulemust.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA