Creme de la Creme

Nii võiks iseloomustada praegu (ka sõna otseses mõttes) Tallinnas Radissoni hotellis toimuvat president Lennart Meri mälestuskonverentsi. Paljude sellel osalejate, sealhulgas minu, hinnangul on tegemist Eesti kõigi aegade kõige esinduslikuma rahvusvahelisi teemasid analüüsiva konverentsiga.

Alates presidentidest Toomas Hendrik Ilvesest ja Tarja Halonenist, USA endisest presdidendikandidaadist Wesley Clarkist, Briti endisest kaitse- ja välsiministrist sir Malcolm Rifkindist, Europarlamendi liikmest Elmar Brokist kuni maailmanimedega analüütikute ja ajakirjanikeni nagu Robert Nurick, Vladimir Socor, Keith Smith, Ariel Cohen, Quentin Peel või Edward Lucas, rääkimata arvukatest diplamaatidest - see on väga aukartustäratav nimekiri. Ja pole üldswe tähtis, et paljud neist on lihtsalt Lennarti ja Eesti sõbrad.

Ürituse taset näitab kasvõi seegi, et näiteks Venemaad puudutavas paneelis jätkus nimesid korraga nii rääkijate kui kuulajate sekka. Meilgi tõlgitud David Satter või Ariel Cohen või mõni teinegi lihtsalt kuulasid, jõudmata oma arvamust lisada. Selliseid üritusi pole meil lihtsalt varem olnud.

Ja seepärasr suured tänud Kadrile ja tema meeskonnale selle suurepärase ürituse eest. Loodetavasti muutub see konverents kogu Põhjala regiooni kevadiseks tähtsündmuseks, kuhu tulevikus tahetakse tulla kaasa mõtlema ning märgilisi kõnesid pidama.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
aitäh paljudele suursaadikutele, kes aitasid sellised nimed Eestisse tuua ja nii mõnigi veel.
Anonüümne ütles …
Kahtlemata väga tore üritus, kuid kahju on sellest, et üldsus sellest nii vähe osa saab.
Marko Mihkelson ütles …
krksrile: kuna esimene aasta, siis loodetavasti annab ainult paremaks minna. Tean, et esinemised on lindis ning et näiteks ka Postimees on plaaninud mõned ära avaldada. Võin kinnitada, et selle konverentsi aegu on Tallinnas olnud erinevaid pisiseminare ja kohtumisi konverentsil osalenutel, mille sarnaseid pole Eestis varem peetud. Usutavasti on sõelutud mõtetel ka väljund poliitikasse.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?