Reformierakonna lihtsad valikud

Lugesin Postimees Online juhtkirjast, kuidas valimised võitnud Reformierakonnal on ees keeruline valik: kellega alustada ametlikke koalitsioonikõnelusi. Kas "südamega"ehk siis IRLi ja sotside/rohelistega või hoopis "peaga" ehk siis Keskerakonnaga, küsib Postimehe ajakirjanik? Tõsi, kahtlen siin "südame" ja "pea" loogikas.

Ei taha praegu eelkõneluste köögipoolele tungida, kuid valiku ühest põhimõttest ei saa siiski mööda minna. Pean silmas välis- ja julgeolekupoliitikat ning Eesti valitsuse võimekust mõjuda usutava ja tugeva partnerina Euroopa Liidus.

Valimiseelsetes reklaamides kutsusid head oravad inimesi hääletama teadmises, et Eesti vajab kindlat jätku meie Euroopa teel ning oma välispoliitiliste huvide kaitsmist. Seisukoht, mida saab vaid toetada. Samas oli selles selge vastandumine Keskerakonnale.

Eilse seisuga olid peaminister Ansipi arvates aga ikkagi kõik liidud ja koalitsioonid veel võimalikud. Kui nüüd kõrvale heita läbirääkimiste taktika "nüansirikkus", siis ei saa osundamata jätta, et riigi rahvuslike huvide tegelik kaitsmine ei tohiks jääda teisejärguliseks teemaks.

Ma usun, et Euroopa ülemkogult naasev peaminister tajub, kui oluline on anda just nüüd Eestile valitsus, mis on suuteline mitte üksnes raha kulutama ja võimu hoidma, vaid ka selgelt väljendama ja kaitsma oma positsioone kasvavate ohtudega maailmas.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tavalised inimesed panevad ka vaikselt oma "valitsust" kokku.

Arusaadavatel põhjustel ei saa Sa seda kommenteerida aga huvitav ikka teada, mida inimesed arvavad

Uue Valitsuse Koosseis
Marko Mihkelson ütles …
AR: arvamused huvitavad. Kui läheb loodetult, siis tuleval nädalal on ka reaalsed ministrid paigas. Võin vaid öelda, et praegusel hetkel parim valik välisministriks on Mart Laar.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?