Putin kergitab endalt saladuseloori

Kui tänane informatsioon vastab tõele, siis peaks Venemaa lahkuv president Vladimir Putin juba aprilli keskel saama partei "Ühtne Venemaa" liikmeks ning esimeheks. See peaks toimuma paari nädala pärast Moskvas koguneval parteikongressil.

Seda sammu oli tegelikult juba ammu oodata. Sisuliselt tähendaks see ei midagi muud, kui Putini jõulist ja juhtivat edasijäämist Venemaa poliitilisse eliiti. Partei esimehe koht annab Putinile riigis formaalselt ülimuslikuma positsiooni, millega peab arvestama ka 7. mail presidendivannet andev Dmitri Medvedev.

Kui Putin tõepoolest selle oodatud sammu teeb, siis selgineb paljuski valimistejärgse Venemaa poliitiline konfiguratsioon. Kuna Ühtse Venemaa kongressi valmistab ette presidendi administratsioon, siis võib eeldada, et sõnum saab olema jõuline.

Pole välistatud, et tegemist on juba ammu planeeritud sammuga. Varasemal kahel kongressil, möödunud aasta septembris ja detsembris teatas Putin esmalt parteinimekirja juhtimisest duumavalimistel ning seejärel Medvedevi kandidatuuri toetamisest. Nüüd on siis tulnud aeg ka enda tulevane positsioon välja öelda - konstitutsiooniulisele parlamendienamusele toetuva parteijuht ja peaminister.

Muidugi ei saa kõiges selles kindel olla enne, kui sündmus pole toimunud. Ometi näib see enam kui tõenäoline. Ja ikkagi, jään enda juurde - see Putini samm viitab kindlasti tema kavatsusele tulla tagasi Venemaa tegelikuks liidriks sellelt kohalt sisuliselt lahkumata.

Kommentaarid

KT ütles …
Vladimir Jushkin oli vist esimene, kes seda ette ennustas?
Marko Mihkelson ütles …
Vladimir oli meil kindlasti üks esimesi!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?