Kaksikud üllatavad jälle

Homme, see on teisipäeval arutab Riigikogu põhiseaduskomisjon esimest korda Lissaboni leppe ratifitseerimist. Päev hiljem laiendame arutelu koos Euroopa Liidu asjade komisjoniga. Senine arutelu näitab, et eeldatavasti juba aprillis võib lepe leida Riigikogus ülekaaluka toetuse.

Kuid homme arutatakse Lissaboni lepet ka Poola seimis. Mõneti kui välk selgest taevast on tulnud teade, et opositsiooni liider Jaroslaw Kaczynski ning tema kaksikvennast president Lech Kaczynski ähvardavad ei rohkem ega vähem kui leppe torpedeerimisega.

Sisuliselt leppe teksti avamist nõudes panevad kaksikvennad eriti tobedasse olukorda peaminister Donald Tuski juhitud valitsuse. Viimane on lubanud aidata Poola kindlalt tagasi Euroopa teele. Kaczynskite retoorika näib aga tõelise käsipidurina. Tuskil läheb parlamendis vaja vähemalt 14 opositsionääri toetust, vastasel korral võib Poolast saada Iirimaa järel teine referendumiriik Euroopas.

Aga mida president Kaczynski tegelikult mõtleb, saavad meie president ja ajakirjanikud järele pärida otse asjaosaliselt endalt juba homme, kui ta Pärnut ja Ärma talu väisab.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA