Itaalia asevälisministri uskumatu maailm

Itaalia sotsialistist asevälisminister Ugo Intini kirjeldas oma eilses lühiintervjuus ajalehele "Rossiiskaja Gazeta" ikka väga uskumatul moel olukorda Euroopa Liidus ja NATOs.

Intini meelest peaksid Euroopa Liidu eurotsooni liikmed heade suhete nimel Venemaaga eraldama ennast Suurbritannia ja Ida-Euroopa riikidest, kuna viimased pole altid ühisele käitumisele.

Intini meelest ei nõustu Itaalia mõningate riikidega Euroopa Liidus, kes "praktiseerivad Vene-vastast poliitikat". See loovat asjatut pinget suhetes Venemaaga.

NATO laienemist kommenteerides ütleb Intini, et tuleb mõista Venemaa huvisid endise Nõukogude Liidu vabariikides. Seega siis ka Balti riikides, kui võtta Intinit sõna sõnalt. Veelgi enam, Intini meelest tuleks NATO reformida koostöös Venemaaga rahvusvaheliseks politseiorganisatsiooniks.

Kui tegemist oleks ühe tavalise poliitikuga, jääks seesugused uljad avaldused ehk tähelepanutagi. Ometi on Intini asevälisminister, mis eeldab avalduste ühildumist riigi positsioonidega. Ma siiski väga kahtlen, et Intini seisukohad vastaksid Itaalia ametlikule hoiakule. Ometi on see intervjuu piisavaks aluseks, et vähemalt diplomaatiliste kanalite kaudu üle küsida ja kinnitust saada, mida Itaalia valitsus ikka tegelikult mõtleb.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Aga mis siin uskumatut on? Itaaliat tundes peaks seda ju väga ootuspäraseks pidama.
Priit ütles …
Uskumatu on pigem see, et Suurbritanniat julges sarjata... aga eks need KIE riigid hakkavad oma Venemaa suunalise vingumisega üle viskama.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA