Hirmutav analüüs "rassisõjast" Venemaal

Analüütiline internetiportaal polit.ru avaldas sellel nädalal väga huvitava analüüsi võõraviha levikust ning äärmusradikaalide korraldatud vägivaldsete rünnakute kasvust Venemaal. Ainuüksi selle aasta algusest on peamiselt Moskvas, aga ka teistes linnades vene äärmuslaste poolt tapetud juba vähemalt 37 ja vigastatud 151 inimest. Peamiselt on ohvriteks Kesk-Aasia päritolu immigrandid.

Materjalis on ära toodud statistilised tabelid, mis annavad väga hea ülevaate võõraviha levikust nii ajaliselt kui regiooniti. Statistika puudutab aastaid 2004-2008 ning see käsitleb nii rünnakute arvu, hukkunuid, vigastatuid kui ka võimude vastutegevust. Kui 2004. aastal sai võõraviha rünnakutes Venemaal kannatada 268 inimest, neist 50 hukkusid, siis möödunud aastal oli kannatanuid juba 653, neist hukkus 73.

Äärmuslaste avalik poliitiline tegevus jääb siiski oluliselt alla nende "tänavategevusele". 2. märtsil toimunud kohalikel valimistel radikaale edu ei saatnud. Samas märgitakse analüüsis, et võimude vastutegevuses on sageli märklauaks mitte äärmusjõud, vaid lihtsalt Kremli poliitilised oponendid. Olgu need siis erakonnad nagu Paremjõudude Liit või kodanikuorganisatsioon "Beslani hääl".

"Rassisõda" Venemaal on paraku loonud pinnase nii sisemisele kui väljapoole suunatud võõravihale, mis kahtlemata mõjutab ka riigi juhtkonna käitumist. Kuna vastutegevus radikaalidele süüdimõistvate kohtuotsuste näol on siiski väga mannetu, pole välistatud, et võimud kas ei suuda või kohati ei tahagi võõraviha piisavalt ohjeldada. Igatahes peaksid rahvusvahelised organisatsioonid (näiteks ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee) sellele murettekitavale teemale suuremat tähelepanu osutama.

Kommentaarid

Marko Mihkelson ütles …
Täna lisandus veel üks ohver,43aastane armeenlane, kes tapeti "nudipeade" poolt Moskva oblastis.
kronja ütles …
originaalis polit.ru artiklit lugedes küll ei jäänud muljet, et tegemist on "hirmutava analüüsiga". võttes arvesse kui palju ehitustöölisi venemaale on viimaste aastate jooksul sisse rännanud ei ole ka ime, et vastuseis on kasvanud (sama analüüsi lõpus toodud statistika kinnitab seda - vägivalla hüppeline kasv toimus alates aastast 2005, ja enamasti suurlinnades, kus ehitatakse meeletult). sama statistika, millele te viitate - 2004 aasta numbrid, kus oli registreeritud 268 kannatanut ja neist 50 tapetud (18,6%), võrrelda aastaga 2007, kus rünnakuid on küll rohkem - 653, tapetuid aga 73 (11,2%) - selgelt näitab, et tegemist on pigem olmetasemel kasvava vägivallatsemisega "võõraste vastu", kui organiseeritud "rassisõjaga". uzbekistan, tadžikistan, teised kesk-aasia riigid - sealt tuleb venemaale enamus lihttöölisi tänapäeval. seda, muideks, kinnitab sama statistika - tumedanahaliste vastu suunatud vägivald on püsinud kõik need aastad (alates 2004) täpselt samal tasemel, samas kui kesk-aasia, kaukaasia, "noorsoo subkultuuride ja vasakute" ning vene soost inimeste vastu - kasvas 2-3 korda.

igaüks näeb seda, mida ta tahab näha.
Marko Mihkelson ütles …
Nõus, igaüks hindab oma mätta otsast. Ilmselt näib "kronjale" loomulik "ehitajate-immigrantide" massiline tapmine "verepuhastuse" sildi all. Loomulikult pole tegu üksnes nn. ehitajate immigrantidega, vaid ka antifašistide ja teiste äärmuslaste vastu hoidvate tegelastega. Ka pole "kronja" ise ilmselt viimati Moskvas käinud ega kogenud seda hirmu, mis tegelikult paljudes inimestes valitseb. Mina olen seda kogenud.
kronja ütles …
ma pole väitnud ega arva, et "massiline tapmine" on loomulik - milleks demagoogia?
väitsin, et vägivalla taseme kasv on objektiivselt põhjendatud - seda ennekõike tänu sellele, et "võõraste" (kes muide tihtipeale on illegaalidena moskvas) arv suurlinnades on mõne aastaga mitmekordistunud.
"kronja" ise on moskvas viimati kaks aastat tagasi käinud, peterburis vähem kui aasta tagasi (kohe peale aprilli rahutusi, muide, ja erinevalt mitmest "hoiatusest" ei olnud mul seal ühtegi probleemi ütlemisega, et olen eestist), moskvas on mul üsna mitu sõpra ja tuttavat, kellega ma pidevalt suhtlen. üldse ei välista, et paljudes inimestes valitseb hirm. oleneb, jällegi, kes on see suhtlusringkond, eks? igatahes kui nazi'd venemaal kardavad avalikult esineda siis minu meelest on see ainult positiivne... siiski pidasite te ilmselt silmas, et kardetakse nazi'sid? tuleb otsida, mis muud, ja kes otsib see ka leiab. siiski see, et paljud teie tuttavad kardavad ei kinnita mitte kuidagi, et paljud venemaa elanikud kardaksid. (hirmudest rääkides soovitan külastada ameerika ühendriike, seal võib otsida häid näiteid, kuidas omaenda rahva lolliks hirmutada).
muide, ka tartus teadaolevalt saavad mõningate rasside esindajad peksa, ja kui võrrelda moskva ja tartu elanikkonda ning vägivallatsemiste arvu siis suhtarvudes, ma pakun, on tartu suht samal tasemel või väga lähedal - kas see nüüd siis tähendab, et meilgi on "rassisõda" käimas?
mis muud kui vabanege oma hirmudest ja elu on kohe palju ilusam, ei pea pidevalt korrutama endale (ja teistele), et kõik on halb - see võib muutuda mantraks ning pahandusi kaela tõmmata :)
kronja ütles …
loeme päevalehte:

http://www.epl.ee/uudised/424532

kas nüüd sellest uudisest peaks järeldama, et eestis on rassisõda käimas?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA