Ajalooline päev Sydneys

Tänane päev läheb kindlasti Eesti diplomaatia ajalukku ühe väikese, kuid siiski olulise sündmuse poolest. Nimelt peeti täna Sydneys Eesti Vabariigi 90. aastapäeva pidulik vastuvõtt, kus peokõnega esines läbi aegade esimene Eesti suursaadik Austraalias Peeter Miller.

Peeter resideerub küll Jaapanis, kuid üheaegselt on ta Eesti saadikuks nii Austraalias (alates novembrist 2007) kui ka Uus-Meremaal. See samm on kindlasti oluliseks edasiarenduseks meie suhete süvendamisel. Potentsiaali on siin veel küllaga.

Kuid veelgi põnevam oli teada saada, et esimesed eestlased jõudsid Austraaliasse juba 312 aastat (!) tagasi. Arhivaar Maie Barrow andmetel jõudsid kolm eestlast (kaks madrust ja üks sõdur) Hollandi laeval Willem de Vlaminghi ekspeditsiooni koosseisus Lääne-Austraaliasse juba 1696. aastal.

See on minu arvates ikka väga kõnekas fakt, mida vähemalt mina enne seekordset Austraalia sõitu ei teadnud.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Üsna huvitav lugu jah. Ja veelgi huvitavam oleks teada, mis nendest meestest edasi sai, kas nad jäidki Austraaliasse elama, mis nende nimed olid jne. See kõik oleks ju põnev lugemine ja ilmselt oleks sellest teadasaamine ja loo kokkukirjutamine mõnel ajakirjanikul vaid telefonikõne võtmise vaev sinna Austraaliasse pr arhivaarile.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA