Vabamüürlane pürgib Vene presidendiks

Nüüd on siis selge, kes saavad osaleda etenduses nimega "Dmitri Medvedjevi valimine Venemaa presidendiks". Vanameistritel Vladimir Žirinovskil ja Gennadi Zjuganovil ning uustulnukal Andrei Bogdanovil (pildil) on täita üksnes kõrvalrollid, et jätta kasvõi osaliseltki muljet valimiste läbipaistvusest ning demokraatlikkusest.

Valimiste võitja oli selge juba siis, kui praegune president Vladimir Putin andis oma toetuse Medvedjevile. Vähem kui kahe kuuga on viimase populaarsus küündimas juba 80 protsendini. Seega pole mingit kahtlust, et 2. märtsi valimistel üllatusi ei tule.

Sellel nädalavahetusel sai lõplikult selgeks, et Kreml on otsustanud vältida igasuguse pisemagi võimaluse liberaalsete liikumiste kasvõi ajutiseks ühinemiseks Mihhail Kasjanovi selja taha. Osutades liiga suurele veaprotsendile kogutud toetusallkirjade seas, jättis Venemaa keskvalimiskomisjon Kasjanovi pealtvaatajaks. Pealegi on allkirjade võltsimise eest kedagi ähvardamas kriminaalasi.

Küll aga suutis probleemideta kaks miljonit allkirja esitada duumavalimistel auväärse viimase koha saanud Venemaa Demokraatliku Partei (nimekiri sai vaid 89780 häält) esimees Andrei Bogdanov. Selle 37aastase Moskva vabamüürlaste suurlooži suurmeister lubas aktiivselt töötada nüüd Kasjanovi valijaskonnaga. Analüütikute hinnangul on Bogdanov Kremli kreatuur, kes peaks nendel valimistel töötama eeskätt Jabloko ja Paremjõudude Liidu sektoris.

Kuid täna pole kaugeltki kõige tähtsam küsimus, millise toetusprotsendiga valitakse Medvedjev 2. märtsil Venemaa presidendiks. Kõige olulisem on hoopis see, kuidas jagatakse võim pärast valimispäeva? Paljudele analüütikutele tundub siiani liiga ilusa loona, et Putin võtab peaministri ameti vastu.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kummaline, et osa vene normaalseid ajakirjanikke uskus tõsimeeli, et Kasjanovil lastakse kandideerida. Mäletan kuidas paar nädalat tagasi rääkis Leonid Radzihovski Ehhos, et võimudel on tingimata vaja, et Kasjanov kandideerib, et oleks keda süüdistada 90.aastate rasketes aegades ja näidata isikut kes esindab "oligarhistliku revanši" jõudusid jms. Ise küll olin enamvähem kindel, et Kasjanovil kandideerida ei lasta ja taaskord ei vedand vaist mind alt :)
Anonüümne ütles …
Huvitav, kuidas suhtub praegune Kremli ladvik vabamüürlusesse kui sellisesse? Eks ole selle puhul natuke osaga kodanikuühiskonnast. Katariina II igatahes lasi 1794 kõik loožid sulgeda. Pärast teda tegid asjale lõpu aga bolševikud.
arvamusliiderdaja ütles …
Millega tänasel venemaal vabamüürlased üldse tegelevad? Saavad kokku arutavad maailma asju ja...?
Anonüümne ütles …
Kas keegi seekordsete USA presidendikandidaatide seotusest vabamüürluse, illuminaatidega jms ka oskab kommenteerida? :)
Anonüümne ütles …
no reptiilid on nad kindlasti:)
Anonüümne ütles …
No Bill Clinton on kõrgvabamüürlane, Hillary või Obama kohta ma ei oska öelda.
Anonüümne ütles …
Ajalugu on näidanud, et kõik totalitaarsed režiimid on vabamüürluse vastu

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?