Davosi foorum taas Eestita

Täna Davosi suusakuurordis alanud Maailma majandusfoorum peab taaskord läbi ajama ilma Eesti ametliku esindatuseta. Loomulikult saavad nad seal ilma meieta hakkama:) Kuid kas Eesti ei lase liiga lihtsalt käest võimalusi sarnastel üliesinduslikel foorumitel kuluaaritööd teha.

Balti riikidest on ainsana kohal Leedu president Valdas Adamkus, siis veel Rootsi välisminister, Norra rahandusminister ja Taani peaminister. Pole välistatud, et korporatiivse poole pealt on Baltoskandiast osalisi rohkemgi. Ehk ka Eestist.

Kirjutasin siin blogis aasta eest täpselt samal teemal. Siis avaldasin lootust, et juba järgmisel aastal on meie president Ilves Davosi diskussioonides osaline. Kahjuks ei näe me ei Ilvest ega kedagi teist Eestist seal esinemas ega osalemas ka sellel aastal. Kas on lootust järgmiseks aastaks?

Kuid diskussioonid on Davosis kindlasti huvitavad. Eriti olukorras, kui näiteks CNNi värvikas reporter Richard Quest on täna hommikul palunud foorumi osalistel defineerida USA majanduses toimuvat. On see aeglustumine või surutis? Vastused on olnud enamvähem pooleks. Värvi lisab kindlasti seegi, et foorumi peamoderaatoriteks on teiste seas nii Briti ekspeaminister Tony Blair (pildil) kui Henry Kissinger.

Kommentaarid

Priit ütles …
Paar päevakest tagasi oli ka Äripäevas pikem artikkel Davosis tuleva foorumi kohta ja mulle automaatselt kangastus eelmise aasta blogilugu. Hämmastav, et Eesti kui riik, mis pidevalt rõhub majanduslikule edule käitub nii passiivselt... See foorum paistab olevat üks hea koht lobitööks ja välisinvestorite leidmiseks. Piisaks ka ainult Laari saatmisest :-)
Anonüümne ütles …
Kuna pole asjaga kursis, siis loll küsimus: kas foorumile kutsutakse osalejad või peab kasutama mingeid muid viise osaliste listi saamiseks. Või on tegemist rahalise kokkuhoiu ehk antu djuhul pigem koonerdamisega? Vahel tõesti ei saa aru, miks riigi tasandil piirdutakse ainult oma naba imetlemisega huvitumata kaasa rääkimast "suures pildis". Äkki sai ka Ilvesele liiga suuri lootusi pandud välissuhtluse elavdamise osas...
Marko Mihkelson ütles …
Davosi diskussioonidele muidugi kutsutakse. Ka see eeldab teatavat lobitööd. Kuid saab ka osaleda üldistel alustel, ehk siis osalustasu makstes. Meil ei peaks ju tõesti olema rahvusvahelise tajuga poliitikute põuda. Ja Laar on tõesti väga hea näide.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA