Putinile meeldib suusatada eesti külas

Sotši olümpiamängud 2014. aastal peaksid pakkuma meile väga hea võimaluse ka Eestit ehk täpsemini eestlust tutvustada. Eesti valitsus teeks targasti juba täna, kui suunaks läbimõeldult vahenedeid nii Sotši kui seal lähedal asuvasse Punase Lageda (Krasnaja Poljana) eesti külasse. Anton Hansen Tammsaare muuseumi kasutamine oleks kindlasti üks väga häid võimalusi. Kuid mitte ainult.

Olen ise vaid korra käinud Punasel Lagedal (ja Sotšis). See oli 1995. aasta suvel kohe pärast üht Tšetšeenia komandeeringut. Siis, kui olin Postimehe korrespondent Moskvas. Käisin nii Tammsaare muuseumis kui ajasin juttu eestlastega.

Mind hämmastas toona vestlus ühe eestlannaga, kes oli viimati Eestis käinud 1952. aastal, kuid rääkis puhtas eesti keeles. Ja tema polnud mõistagi ainus. Üksi Sotšis ja selle ümbruses elab ligi tuhat eestlast.

Ah jah, Venemaa president Putin käis sellel nädalavahetusel Punasel Lagedal uut mäesuusanõlva avamas. Gazpromi investeeritud spordirajatis võiks päevas vastu võtta kuni 8000 suusatajat, kellel oleks võimalik proovida 14 erinevat laskumisrada. 2014. aastal kujuneb sellest mängude murdmaasuusatamisstaadion. Samas lähedal on hüppemäed.

Kui vähegi taluks mõtlemist, võiks nii meie turismifirmad kui muidu aktiivsed inimesed mõelda selle piirkonna külastamisele. Kusjuures võiks ühe lennu sihtkohtadeks olla lisaks Sotšile (ehk Adlerile) ka Tbilisi või/ja Batumi.

Kommentaarid

Klaus ütles …
Venemaa kohendas hiljaaegu seadusandlust nõnda, et Sotši piirkonna asukaid oleks hõlpsam olümpia eel elupaigast loobuma sundida, karta on et see käib ka Krasnaja Poljana kohta. Venemaa esirikkurid juba laamendavat seal kandis, sest olümpia on hea kinnisvaraprojekt ja Sotši kant magus suutäis niikuinii.
Anonüümne ütles …
arvestada tuleb veel sellega, et eestlased on venelaste silmis paariad. Mu enda tuttavad, kes pihkva oblastis töötavad, et samba nihutamist neile selgeks ei tee.(kusjuures nii arvavad ka need, kes putini poliitikasse ei usu).Kõigest muust saab rääkida. Postimehes oli hiljuti artikkel venemaa-eestlastest, nood ütlesid, et peale sambalugu ütlesid venelased eluaegsetest sõprussidemetest lahti.
Olev ütles …
Peab kasutama lauljaid. Meil ju Eesti suur saadik Venemaal ja SRÜ-s Anne Veski. Huvitav, kas Tõnis Mägi kutsutakse oma hitti laulma?
Marko Mihkelson ütles …
Mägi on ju alati hea olnud:) Huvitav, kust see klipp pärineb?
Olev ütles …
See pärineb Moskva OM-i aegsest mingist Kesktelevisiooni teleshowst. Avamisel see ei olnud sest avamistseremoonia päeval olin ise Riia ekskursioonil. Aga järgmisel päeval olin juba tagasi Eestis. Nägin ise ka seda telekast. Anne Veski laulis vist sellel nõukode estraadistaaride ühislaulmise lõpuloos, see on ka youtube-is olemas.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA