Mis saab ikkagi Vladimir Putinist?

Venemaa poliitilist elu ehk kõige paremini ja vabamalt lahkava telekanali RTVi igareedene programm "Võim Jevgeni Kisseljoviga" analüüsis oma viimases saates päris huvitavalt president Vladimir Putini ja tema toetajate võimalikke samme lähemate nädalate jooksul.

Kisseljovi külalisena kordas Venemaa tuntud politoloog Stanislav Belkovski veelkord üle oma versiooni, et vaatamata kõigile juttudele Putin siiski lahkub võimu juurest. Ka on põhjendanud Belkovski oma mõtteid hiljutises intervjuus ajalehele Die Welt, mille kohaselt on Putin lihtsalt liiga rikas (tema varandust on hinnatud 40 miljardile dollarile) selleks, et jätakata presidendina või selle niiditõmbajana.

Muide, eelmisel nädalal avaldas Belkovski juhitud instituut väga kriitilise ettekande Venemaa relvajõudude tegelikust olukorrast, mis leidis suurt vastukaja eeskätt rahvusvahelises ajakirjanduses. Selle üheks peamiseks teesiks on Hiina ohu alahindamine ning Lääne võimsuse ülehindamine. Lisaks siis muidugi püsiv süsteemikriis Venemaa relvajõududes.

Paraku näitab seegi saade väga ilmekalt, millises infosulus Venemaa avalik arvamus tegelikult asub. Nii ajakirjanikud (nagu Kisseljov oma tuntud headuses) kui politoloogid (antud juhul Belkovski) on jäetud pelgalt äraarvaja rolli. Mingit reaalset informatsiooni nendel pole. Seetõttu tuleb tegeleda vaid pimesi ennustamisega

Luban endale jääda siiski oma varasema, 23 . juulil siinsamas blogis esitatud versiooni juurde, mille kohaselt jääb Putin võimu kontrollima ning naaseb esimesel võimalusel tagasi Venemaa presidendiks. Kui tal oleks teised plaanid, poleks ta asunud kandideerima Riigiduumasse Ühtse Venemaa esinumbrina. Just 2. detsember, Riigiduuma valimiste päev, on järgmiseks oluliseks daatumiks, mis peaks avama veidigi katet Putini kombinatsioonidelt.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA